PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Kook

Eind vorig jaar is er met de kandidaatleden van de nieuwe kookclub, samen met Lotje Willemse, overleg geweest om een geschikte formule te vinden voor de plaats, tijd, frequentie en financiële haalbaarheid van de kookclub. Uiteindelijk is het gelukt om een goede formule te vinden en is dit jaar de kookclub gestart in de van der Puttschool in Geldrop.

Iedere 1e dinsdag van de maand, vanaf 14.30 uur tot 18.30 uur, wordt er door de tien leden een menu gekookt dat gezamenlijk wordt genuttigd. Er zijn nu zeven vrouwen en drie heren lid.

Het menu wordt per toerbeurt door twee leden gekozen en zij kopen ook de benodigde ingrediënten. Tijdens de kookmiddag wordt er uitleg gegeven over het bereiden van dit menu.
Daarna gaan de leden, onder de bezielende leiding van Ans Averink, aan de de slag. De kookclub is nu twee keer bijeen geweest en het is geheel volgens plan verlopen. De sfeer is goed en de onderlinge samenwerking is ook fantastisch. Het menu dat gekozen wordt is zeker niet alledaags, maar ook geen 3-sterrenniveau. Dus voor iedereen ligt er toch wel een uitdaging om nieuwe gerechten te koken.

Er is nog ruimte voor enkele leden om mee te doen. Wilt u graag lid worden of heeft u andere vragen, dan kunt u contact opnemen met Nel Duine-van Damme, 040 285 5328.

Koplopergemeente

De gemeente Heeze-Leende is aangewezen als 'koplopergemeente' op het gebied van WMO-cliëntondersteuning. Op de website van deze gemeente kun je hierover meer lezen. 

- - - - -  + + + + + - - - - - 

 

Leonie Josiassen

onderscheiden


LeonieJoziassen

 

Het heeft zijne majesteit behaagd........ Leonie Josiassen - Van de Westelaken is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontvangt deze koninklijke onderscheiding door haar vele werkzaamheden op cultureel-historisch gebied: gids en suppoost bij Kasteel Geldrop, gids bij Stichting Rondje Geldrop-Mierlo en nauw betrokken bij het boek en de tentoonstelling "100 jaar Station" en "100 jaar Stationsstraat".
Leonie is ook medeoprichtster van de A.F.Th. van der Heijdenwandeling én ze was acht jaar vrijwilliger bij verzorgingshuis Josephinehof.

Leonie, namens bestuur en alle vrijwilligers van PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende: van harte proficiat!

 

 

 

 

Afscheid
Jos von Reth

Jos von Reth Begin juli 2017 is er in het bestuur onder het genot van koffie en gebak afscheid genomen van onze secretaris en steun en toeverlaat Jos von Reth.
Ze heeft ruim zeven jaar deze bestuursfunctie vol overgave uitgevoerd.

Namens het bestuur heeft de voorzitter haar een mooie oorkonde aangeboden.

Jos3

.

 

 

 

Vrijmarkt4Vrijmarkt bij de Dreef

Jaarlijks organiseert wijkcentrum de Dreef een vrijmarkt. Deze keer vond de vrijmarkt plaats op zondag 11 september jl. Twee PVGE-clubs die hun domicilie hebben in de Dreef hebben hier belangeloos aan meegewerkt. Leden van de line dance club ‘The Country Jewels’ gaven een mooie demonstratie van hun kunnen.

Vrijmarkt2Vrijmarkt3Vrijmarkt1