PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Het bestuur heeft voor alle vrijwilligers van de PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende een middag gepland op vrijdag 9 november a.s.
Dit als dank voor ieders inzet en betrokkenheid bij de PVGE

Om deze dag een feestelijk tintje te geven nodigen wij jullie uit in Heeze, om 13:30 bij de poort van kasteel Heeze.
We beginnen met een rondleiding door het kasteel in kleine groepen. Parkeren is langs de kasteellaan voor het kasteel mogelijk.

Kasteel Heeze is een van de weinige nog bewoonde kastelen van Nederland. Kasteel Heeze is eeuwenlang het middelpunt geweest van de heerlijkheid Heeze, Leende en Zesgehuchten. Deze was oorspronkelijk een vrije heerlijkheid en is in 1334 leengoed van de Hertog van Brabant geworden. Kasteel Heeze bestaat uit twee delen: het middeleeuwse slot Eymerick en het nieuwere 17de eeuwse kasteel, beide met hun eigen binnenplaats.

Op deze webpagina kunt u informatie vinden over de geschiedenis van Kasteel Heeze door de eeuwen heen.
De rondleidingen duren normaal vijf kwartier en na afloop verzamelen we ons aan het begin van de Kasteellaan in herberg het Zwaantje voor koffie of thee.

Vervolgens kunnen we aan 25 mensen een wandelrondleiding door het centrum van Heeze aanbieden, met als gids Jo Schiffelers, oa de schrijver van het boek “De Parel van Toen” en (af en toe wil hij nog een rondleiding geven, zo ook voor ons)
Degenen die niet zo goed ter been zijn, kunnen direct naar het Heezer Dorpshuis ’t Perron gaan en daar alvast wat drinken. Omstreeks 16:30 komen de wandelaars daar weer samen om gezamenlijk een uitgebreid lunchbuffet te nuttigen.

Omstreeks 19.00 uur kan iedereen weer huiswaarts gaan.
Dieetwensen graag doorgeven.
Ook graag vermelden of men met de rondleiding Heeze mee wil gaan of liever al naar ’t Perron gaat.

Graag aanmelden voor 1 november, want er moeten voldoende gidsen in het kasteel geregeld worden, en er moet voldoende bij het buffet zijn.

Namens het bestuur en evenementen Commissie

Max van Hofweegen

Koplopergemeente

De gemeente Heeze-Leende is aangewezen als 'koplopergemeente' op het gebied van WMO-cliëntondersteuning. Op de website van deze gemeente kun je hierover meer lezen. 

- - - - -  + + + + + - - - - - 

 

Leonie Josiassen

onderscheiden


LeonieJoziassen

 

Het heeft zijne majesteit behaagd........ Leonie Josiassen - Van de Westelaken is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontvangt deze koninklijke onderscheiding door haar vele werkzaamheden op cultureel-historisch gebied: gids en suppoost bij Kasteel Geldrop, gids bij Stichting Rondje Geldrop-Mierlo en nauw betrokken bij het boek en de tentoonstelling "100 jaar Station" en "100 jaar Stationsstraat".
Leonie is ook medeoprichtster van de A.F.Th. van der Heijdenwandeling én ze was acht jaar vrijwilliger bij verzorgingshuis Josephinehof.

Leonie, namens bestuur en alle vrijwilligers van PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende: van harte proficiat!

 

 

 

 

Afscheid
Jos von Reth

Jos von Reth Begin juli 2017 is er in het bestuur onder het genot van koffie en gebak afscheid genomen van onze secretaris en steun en toeverlaat Jos von Reth.
Ze heeft ruim zeven jaar deze bestuursfunctie vol overgave uitgevoerd.

Namens het bestuur heeft de voorzitter haar een mooie oorkonde aangeboden.

Jos3

.

 

 

 

Vrijmarkt4Vrijmarkt bij de Dreef

Jaarlijks organiseert wijkcentrum de Dreef een vrijmarkt. Deze keer vond de vrijmarkt plaats op zondag 11 september jl. Twee PVGE-clubs die hun domicilie hebben in de Dreef hebben hier belangeloos aan meegewerkt. Leden van de line dance club ‘The Country Jewels’ gaven een mooie demonstratie van hun kunnen.

Vrijmarkt2Vrijmarkt3Vrijmarkt1