PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

 IMG_6973.JPG - 1,14 MB

Al vele jaren organiseert de evenementencommissie ergens in de herfst een vrijwilligersdag. Onze PVGE heeft veel vrijwilligers: bezorgers van de Nieuwsbrief, bestuursleden van clubs en van de vereniging, leden van de verenigingsraad en redactieleden en daar voegen we dan nog onze leden van verdienste aan toe en dan hebben we bijna 100 mensen. Daar organiseren we een leuke dag of middag voor.
Meestal kwam de helft van het aantal genodigden. Men krijgt zelf wat leuks en praat weer eens met actievelingen van andere disciplines. Zo zijn we wel eens met een boot van Den Bosch naar Heusden gevaren over de Maas, en hebben we wel eens een leuke middag gehad in Soerendonk met bezoek aan het museum:'Terug in de tijd' bij Horn. Een paar jaar terug hebben we het kasteel Geldrop bezocht en een rondleiding met gidsen in Geldrop gehad, Omdat dit een echt succes was, hebben we dit in Heeze en Mierlo herhaald. En we waren in 2020 druk bezig met de voorbereiding om de Heerlijkheid Sterksel te gaan bezoeken, maar dit kon door corona niet doorgaan.
We wilden toch voor alle vrijwilligers iets doen en hebben druk gebrainstormd: het moest leuk en uitvoerbaar zijn. We hebben toen besloten om alle mensen die we normaal zouden uitnodigen een Wereldwinkelwaardebon te geven. Aangezien Geldrop en Heeze alle twee een wereldwinkel hebben, kreeg Geldrop-Mierlo een bon van Geldrop en Heeze-Leende een van Heeze en de paar actieve vrijwilligers die buiten onze twee gemeenten wonen kregen er een voor heel Nederland. Dit feestelijk verpakt met een mooi gedicht van Ria Weel hebben de bestuursleden bij de vrijwilligers bezorgd.
En toen ging de corona de echte locdown in. We hadden allerhande leuke evenementen geregeld. De lezing van de imker kon doorgaan; het bezoek aan het Boerenbondmuseum in Gemert en de fietstocht naar de Tinteltuin eveneens. Al konden er maximaal 20 mee, ook weer door corona. Het dubbele aantal had mee gewild.
Nu beginnen de maatregelen iets te verzachten, wij senioren hebben vaccinaties gehad en er schijnt een coronapaspoort te komen. We weten het op dit moment nog niet. Daarom heeft de evenementencommissie besloten om even te wachten tot er weer meer mag. En dan heel snel te kijken wanneer welke evenementen weer kunnen doorgaan.
Op de agenda staan nog:  'Vrouwen in de Kunst', Marokko en de historie van het Eindhovenskanaal. Verder een lezing en OV-excursie naar de gebouwen rond het Binnenhof, een bezoek aan het Europees Parlement in Brussel en een busreis met boottocht naar Maastricht en Luik.
Kortom: de evenementencommissie hoopt u spoedig weer ergens te kunnen zien!

Vers

 

 

Lid van Verdienste

 GWilmink 2

Tijdens de Algemene LedenVergadering van 14 februari 2020 heeft bestuurslid Gerard Wilmink voor zijn vele werkzaamheden voor de PVGE de titel van Lid van Verdienste ontvangen.
De Algemene Ledenvergadering geeft daarmee uiting aan haar grote waardering voor de bijzondere wijze waarop hij gedurende ruim 9 jaar invulling heeft gegeven aan zijn functie als vicevoorzitter van het bestuur. Daarnaast was hij ook verantwoordelijk voor de hoofdredactie Nieuwsbrief, was hij Clubcoördinator, lid van de commissie Public relations en Communicatie en vele jaren lid van de Verenigingsraad.

Op de foto zien we dat de voorzitter Hans Josiassen hem de Oorkonde en het speldje Lid van Verdienste heeft overhandigd.

Leo Slegers
Secretaris