PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Leer omgaan met computer, internet en nieuwe media in Bibliotheek Dommeldal

Wie met computers, tablets en met internet wil leren omgaan, gaat naar de bibliotheek. De cursussen daar bestaan uit korte lesmodules over allerlei onderwerpen, allemaal gericht op computers, internet en nieuwe media. De toegangsprijs is altijd laag en koffie en thee is inclusief. Ook heeft de bibliotheek laptops beschikbaar, die hoeft u dus niet mee te nemen c.q. (nog) niet aan te schaffen.

Cursus Klik & Tik
Deze cursus is speciaal voor mensen die nog geen ervaring met de computer hebben. In kleine groepjes komt u 6x bij elkaar en leert u de basisvaardigheden (muis; e-mailen; online een formulier invullen, etc.) Ook niet-leden van de bieb kunnen aan deze cursus deelnemen.

Cursus Digisterker
Deze cursus is de opvolger van Klik & Tik. U leert in een serie van 4 korte trainingen om met uw computer zaken te regelen bij de overheid (DigiD; huurtoeslag; werk zoeken; verhuizing doorgeven, etc.)

Computercafé
Inmiddels beheerst u al heel wat vaardigheden. Dan is het Computercafé een logische volgende stap. In korte presentaties (1x p.w.) maakt u kennis met internetprogramma's of softwarepakketten (bijvoorbeeld 3D-printen; googlemaps; fotoprogramma's; wachtwoordenbeheer, etc.)

Seniorweb
Seniorweb Nuenen en Seniorweb Mierlo werken bij diverse cursussen samen met bibliotheek Dommeldal. Daarnaast geven zij regelmatig ook zelf cursussen en bijeenkomsten. De moeite waard hun website regelmatig te bezoeken. Voor Nuenen is dat de website www.seniorwebnuenen.nl.  Seniorweb Mierlo kunt u bereieken via www.seniorwebmierlo.nl.

Informatie/Aanmelden

Om na te gaan welke cursus voor u het meest geschikt is en voor informatie over tijden en kosten, kunt u het beste telefonisch contact opnemen met de bibliotheek via nummer 040 - 2854 224 of per mail = info@bibliotheekdommeldal.nl.  Plaatsing gaat op volgorde van aanmelding.

 

 

 

Gevangen in coronatijden,

waarin we uit noodzaak en verantwoordelijkheid

vele kontakten voorlopig nog moeten vermijden.

Zo ook onze vrijwilligers dag,

waar we een keer in het jaar elkaar kunnen ontmoeten,

uitwisselen, knuffelen en begroeten,

als een actieve spil van onze PVGE.

Daarom willen we ieder van jullie laten weten

hoe belangrijk je bent en niet wordt vergeten.

Dank je wel voor je inzet in je vrije tijd.

Met het delen aan en met elkaar van je capaciteit.

En met dit kleine gebaar als oprechte wens:

Sterkte, wijsheid en betere tijden,

opdat we elkaar in het nieuwe jaar weer mogen

knuffelen en ontmoeten.

                                                         Ria Weel

Hartelijke groeten van het bestuur van onze PVGE.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vers

 

 

Lid van Verdienste

 GWilmink 2

Tijdens de Algemene LedenVergadering van 14 februari 2020 heeft bestuurslid Gerard Wilmink voor zijn vele werkzaamheden voor de PVGE de titel van Lid van Verdienste ontvangen.
De Algemene Ledenvergadering geeft daarmee uiting aan haar grote waardering voor de bijzondere wijze waarop hij gedurende ruim 9 jaar invulling heeft gegeven aan zijn functie als vicevoorzitter van het bestuur. Daarnaast was hij ook verantwoordelijk voor de hoofdredactie Nieuwsbrief, was hij Clubcoördinator, lid van de commissie Public relations en Communicatie en vele jaren lid van de Verenigingsraad.

Op de foto zien we dat de voorzitter Hans Josiassen hem de Oorkonde en het speldje Lid van Verdienste heeft overhandigd.

Leo Slegers
Secretaris