PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Leer omgaan met computer, internet en nieuwe media in Bibliotheek Dommeldal

Wie met computers, tablets en met internet wil leren omgaan, gaat naar de bibliotheek. De cursussen daar bestaan uit korte lesmodules over allerlei onderwerpen, allemaal gericht op computers, internet en nieuwe media. De toegangsprijs is altijd laag en koffie en thee is inclusief. Ook heeft de bibliotheek laptops beschikbaar, die hoeft u dus niet mee te nemen c.q. (nog) niet aan te schaffen.

Cursus Klik & Tik
Deze cursus is speciaal voor mensen die nog geen ervaring met de computer hebben. In kleine groepjes komt u 6x bij elkaar en leert u de basisvaardigheden (muis; e-mailen; online een formulier invullen, etc.) Ook niet-leden van de bieb kunnen aan deze cursus deelnemen.

Cursus Digisterker
Deze cursus is de opvolger van Klik & Tik. U leert in een serie van 4 korte trainingen om met uw computer zaken te regelen bij de overheid (DigiD; huurtoeslag; werk zoeken; verhuizing doorgeven, etc.)

Computercafé
Inmiddels beheerst u al heel wat vaardigheden. Dan is het Computercafé een logische volgende stap. In korte presentaties (1x p.w.) maakt u kennis met internetprogramma's of softwarepakketten (bijvoorbeeld 3D-printen; googlemaps; fotoprogramma's; wachtwoordenbeheer, etc.)

Online-cursussen
Wilt u met specifieke programma's in detail leren werken? Dan kunt u eens kijken bij de gratis online cursussen van de bibliotheek. Dat zijn bijvoorbeeld programma's over gezondheid, opvoeding, vrije tijd, taalcursussen en dergelijke.

Seniorweb
Ook Seniorweb Nuenen en Seniorweb Mierlo geven regelmatig cursussen. De moeite waard hun website regellmatig te bekijken.
Aan het begin van elke bijeenkomst is er gelegenheid vragen te stellen. Daarna wordt er een bepaald thema behandeld.

Informatie/Aanmelden
Om na te gaan welke cursus voor u het meest geschikt is en voor informatie over tijden en kosten, kunt u het beste telefonisch contact opnemen met de bibliotheek via nummer 040 - 2854 224. Plaatsing gaat op volgorde van aanmelding.

 

 

 


plantsMet verslagenheid hebben wij kennis genomen van

het plotseling overlijden van

Evert van der Klift

Sinds geruime tijd is Evert een bijzonder gewaardeerd lid

van onze Seniorenvereniging PVGE.

Vooral zijn fijne en transparante persoonlijkheid en

zijn constructieve betrokkenheid op velerlei gebied

zal ons altijd bij blijven.

Wij wensen Roelien en familie veel kracht toe bij dit grote verlies.

Leden en bestuur van de seniorenvereniging

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koplopergemeente

De gemeente Heeze-Leende is aangewezen als 'koplopergemeente' op het gebied van WMO-cliëntondersteuning. Op de website van deze gemeente kun je hierover meer lezen. 

- - - - -  + + + + + - - - - - 

 

 

Vrijmarkt4Vrijmarkt bij de Dreef

Jaarlijks organiseert wijkcentrum de Dreef een vrijmarkt. Deze keer vond de vrijmarkt plaats op zondag 11 september 2017. Twee PVGE-clubs die hun domicilie hebben in de Dreef hebben hier belangeloos aan meegewerkt. Leden van de line dance club ‘The Country Jewels’ gaven een mooie demonstratie van hun kunnen.

Vrijmarkt2Vrijmarkt3Vrijmarkt1