Leer omgaan met computer, internet en nieuwe media in Bibliotheek Dommeldal

Wie met computers, tablets en met internet wil leren omgaan, gaat naar de bibliotheek. De cursussen daar bestaan uit korte lesmodules over allerlei onderwerpen, allemaal gericht op computers, internet en nieuwe media. De toegangsprijs is altijd laag en koffie en thee is inclusief. Ook heeft de bibliotheek laptops beschikbaar, die hoeft u dus niet mee te nemen c.q. (nog) niet aan te schaffen.

Cursus Klik & Tik
Deze cursus is speciaal voor mensen die nog geen ervaring met de computer hebben. In kleine groepjes komt u 6x bij elkaar en leert u de basisvaardigheden (muis; e-mailen; online een formulier invullen, etc.) Ook niet-leden van de bieb kunnen aan deze cursus deelnemen.

Cursus Digisterker
Deze cursus is de opvolger van Klik & Tik. U leert in een serie van 4 korte trainingen om met uw computer zaken te regelen bij de overheid (DigiD; huurtoeslag; werk zoeken; verhuizing doorgeven, etc.)

Computercafé
Inmiddels beheerst u al heel wat vaardigheden. Dan is het Computercafé een logische volgende stap. In korte presentaties (1x p.w.) maakt u kennis met internetprogramma's of softwarepakketten (bijvoorbeeld 3D-printen; googlemaps; fotoprogramma's; wachtwoordenbeheer, etc.)

Seniorweb
Seniorweb Nuenen en Seniorweb Mierlo werken bij diverse cursussen samen met bibliotheek Dommeldal. Daarnaast geven zij regelmatig ook zelf cursussen en bijeenkomsten. De moeite waard hun website regelmatig te bezoeken. Voor Nuenen is dat de website www.seniorwebnuenen.nl.  Seniorweb Mierlo kunt u bereieken via www.seniorwebmierlo.nl.

Informatie/Aanmelden

Om na te gaan welke cursus voor u het meest geschikt is en voor informatie over tijden en kosten, kunt u het beste telefonisch contact opnemen met de bibliotheek via nummer 040 - 2854 224 of per mail = info@bibliotheekdommeldal.nl.  Plaatsing gaat op volgorde van aanmelding.