PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Beeldhouwclub STONED bezocht Het Depot in Wageningen

Beeldhouwclub STONED was donderdag 29 juni 2018. op bezoek in de beeldengalerij Het Depot in Wageningen. Een modern gebouw op particulier initiatief en gelegen aan het Arboretum De Dreijen.

Bij aankomst hebben we eerst een gedeelte van de mooie tuin bezocht waar verschillende kunstwerken te bewonderen zijn. Met extra uitleg door onze “maestro” Sjef Cox probeerden we ideëen op te doen voor ons eigen werk.
Ademloos hebben we rondgedwaald over de drie verdiepingen met halverwege een (h)eerlijke lunch. De kunstwerken werden in juni gecombineerd met een tijdelijke expositie
op het gebied van textiele vormen en mode; sommige zeer gewaagd!

Het was een heerlijke dag, met dank aan Sjef Cox. Zeker voor herhaling vatbaar om eens per jaar met elkaar kunst te snuiven. Klik op onderstaande foto om iets van deze excursie te zien..

Anneke Groenveld, voorzitter

Beeldhouwclub 'Stoned' gestart

In september 2015 zijn wij gestart met onze beeldhouwclub. Spannend, even aftasten, bij elkaar kijken wie al ooit wat gedaan of gemaakt had.
Met goede moed begonnen onder de bezielende leiding van meester-beeldhouwer Sjef Cox.

Het bleek meteen dat de goede voornemens om een beeldhouwclub te starten voor senioren nou niet direkt de meest voor de hand liggende vrijetijdsbesteding is: op latere leeftijd doen zich al gauw mankementen voor, zoals artrose, reuma, spierverstijvingen, enzovoorts. Daar moeten we mee leren omgaan.
Helaas betekende dit voor twee leden meteen al afhaken.

Intussen begint ons enthousiasme zich rond te bazuinen. En.... de resultaten beginnen zich af te tekenen. Een aantal van ons zijn pure beginners, maar een plezier dat we ermee hebben! Een tweetal mannen (waaronder uw voorzitter) is al langer bezig en dat is aan het resultaat te zien.

Maar het plezier om met elkaar bezig te zijn met klei, steen of hout heeft in zeer korte tijd al een gezellig en saamhorig clubje opgeleverd. Wij zijn van plan om halverwege 2016 wat 'brouwsels' te tonen. U bent daarvoor nu al van harte uitgenodigd.

Praktische informatie:

Onder leiding van Sjef Cox wordt om de week op dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur gehakt in de blokhut van 't Hobbyhokske, Spoorlaan 3, 5591 in Heeze. Dat doen we zo'n 20 à 22 maal per jaar en hebben daardoor de zomer vrij.
In 2019 is de jaarcontributie voor de beeldhouwclub (dus los van die van de PVGE) € 135,-. 

Wanneer meer mensen met ons mee willen doen: binnen de huidige opzet is er nog plaats voor een paar enthousiastelingen. Je hoeft niet te kunnen beeldhouwen. Voorwaarde is wel dat je op een gezellige manier mee wilt doen.
Je moet dan zelf voor je uitgangsmaterialen en voor je gereedschap zorgen. Er is wel enig gereedschap aanwezig, waarmee je eerst eens kunt uitproberen wat voor jou geschikt is.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met

Anneke Groenveld, 040 2240 444/ 06 5393 8767
anneke.groenveld@hslnet.nl


 

 


st10

Stoned is volgens Wikipedia een Bargoense uitdrukking voor een loom gevoel. Maar als je de resultaten van de clubleden ziet, is van loomheid absoluut geen sprake. Klik maar eens op  onderstaande foto dan kun je een diaprojectie aan gang zetten.

 

Stoned     

In september 2015 is de beeldhouwgroep 'Stoned' van start gegaan. Door op onderstaande foto te klikken kun je iets zien van de activiteiten en van de eerste resultaten.Boven de foto verschijnt dan een driehoekje. Klik daarop om de diaprojectie te starten

 

Kunstsmullen     

Eind 2015 werd in Heeze de expositie Kunstsmullen gehouden. Onder leiding van docent Jef Cox heeft de beeldhouwgroep 'Stoned' deze expositie bezocht.
Door op onderstaande foto te klikken kun je iets zien van deze excursie.Boven de foto verschijnt dan een driehoekje. Klik daarop om de diaprojectie te starten