PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Fifty-Fit 50+ is bijna 20 jaar geleden opgericht door een groep Geldropse gepensioneerde mannen en vrouwen die van wandelen en fietsen houden en dat graag in groepsverband zouden willen doen. Iedere 50plusser mag er bij.

Uiteraard kunt u eerst ter kennismaking enkele keren “proefwandelen of fietsen”. Als u dat bevalt kunt u zich voor het wandelen aanmelden bij
Jos van Zantvoort, 06 2056 9816 en voor het fietsen bij Jan de Greef  040 - 2855439. De contributie bedraagt slechts € 10 per jaar.

Fifty-Fit is geen stichting of vereniging, telt dus ook geen statuten en dergelijke. In de loop van de tijd zijn er zekere afspraken ontstaan.
Op de jaarvergadering komen deze zo nodig aan de orde en kan iedereen met wijzigingen of nieuwe voorstellen komen.
De belangrijkste afspraak is dat de deelname geheel op eigen risico is.

Aan het eind van het jaar is er voor de gezelligheid een kerst- en eindejaarsborrel. Alleen op die twee bijeenkomsten ontmoeten de wandelaars en fietsers elkaar. Gedurende het jaar heeft iedere groep z’n eigen programma.

WANDELPROGRAMMA 2016

Het hele jaar door wordt er op de 2e dinsdag van de maand gewandeld.

In de maanden april t/m september bovendien op de 4e dinsdag van de maand.wandel

De middagwandelingen op de 2e dinsdag van de maand zijn plm 10 – 12 km lang. Vertrek meestal om 13.00 uur met de auto vanaf de parkeerplaats bij het kasteel. Er wordt zoveel mogelijk samengereden. Als u geen auto heeft kunt u dus toch mee. Kosten per rit € 2 te betalen aan de chauffeur/chauffeuse. Vertrekadressen zijn bijv. Jagershorst in Leende, de kerk van Son en de Venbergse Molen. De vertrektijd daar is 13.30 uur. Wie wil kan ook rechtstreeks naar die adressen gaan. Enkele wandelingen starten om 13.30 uur vanaf een locatie in Geldrop. Elke wandeling is er halverwege een rustpauze. Bijv. in de Daantjes Hoeve in Nederweert, het Stations Koffiehuis in Waalre, De Warande in Helmond, café d’n Babbel in Wintelre. Deze adressen zijn voorbeelden van de gebieden waar wordt gewandeld.

 

FIETSKALENDER 2016

Ook fietstochten bestaan uit korte en lange  tochten.
Kort = plm 35 km.; lang = 60 - 70 km.
De korte tochten zijn het hele jaar door;
de lange tochten zijn alleen in de maanden april tot en met september 2016.

Halverwege elke tocht is er een rustpauze in een café. Bij de lange tocht wordt er onderweg gepicknickt d.w.z. eten en drinken zelf meenemen.
De korte tochten zijn meestal de 1e donderdag van de maand en op de 3e, soms 4e dinsdag. De lange tochten op de 3e of laatste donderdag.
Alle tochten vertrekken vanaf sporthal De Kievit. De korte om 13.00 uur; de lange om 10.00 uur.
Ook hier geldt dat men op eigen risico meerijdt.

                                                                                            Fts

Waar vind ik een activiteit waar ik aan mee zou willen doen?

Als lid van onze PVGE-vereniging Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende, kunt u niet alleen lid worden van al onze clubs, maar ook van die van alle andere PVGE-verenigingen. Door op onderstaande namen te klikken, ziet u meteen waaruit u kunt kiezen.

Aalst-Waalre en Valkenswaard
Best
Eindhoven
Helmond
Nuenen
Son en Breugel
Veldhoven

Maar ook buiten de PVGE zijn er veel interessante mogelijkheden. U zou bijvoorbeeld eens kunnen kijken in de informatiegids van onze gemeente en in die van de omringende gemeentes.U vindt ze door op onderstaande links te klikken.

Geldrop-Mierlo
Heeze-Leende
Helmond
Eindhoven
Nuenen

(In de gidsen kunt u bladeren door met de muis helemaal naar de zijkant van het scherm te gaan. Dan verschijnt een pijltje waarop u kunt klikken).