PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Op maandagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur biljart een klein groepje PVGE-leden uit Geldrop en Nuenen in het LEV-gebouw, St. Jozefplein 4 in Geldrop.
Er wordt een onderlinge competitie gespeeld. Om een idee te geven van onze sterkte: we halen met gemiddeld 20 beurten 14 caramboles. Verder spelen we van 11.00 tot 12.00 uur nog een apart spel met elkaar.

Twaalf personen is het maximum wat we wensen. Er zijn echter het laatste jaar enkele 85-plussers afgevallen. Vandaar dat er een paar plaatsen vrij zijn. De kosten bedragen 3,- per maand. Koffie drinken we gezamenlijk en met verjaardagen wordt er op gebak getrakteerd.

Als u belangstelling heeft, kom dan op een maandagmorgen naar het Lev-gebouw.
U kunt ook bellen met ons contactadres: Chris Gilsing, 040 283 1782.

 

 
‘Niks Wért’, wat betekent dat?

Nou heel eenvoudig uitgelegd: biljarten speel je met een keu en drie ballen, een rode, een witte en een gele bal (de laatste twee worden ook wel de stootballen genoemd).
Nu moet je proberen met een stootbal (met behulp van een keu) de twee andere ballen te raken. Mislukt dat, dan zeggen wij: "Die stoot was niks wért". En zo is onze naam ontstaan.

 

 


st10

Stoned is volgens Wikipedia een Bargoense uitdrukking voor een loom gevoel. Maar als je de resultaten van de clubleden ziet, is van loomheid absoluut geen sprake. Klik maar eens op  onderstaande foto dan kun je een diaprojectie aan gang zetten.

 

Stoned     

In september 2015 is de beeldhouwgroep 'Stoned' van start gegaan. Door op onderstaande foto te klikken kun je iets zien van de activiteiten en van de eerste resultaten.Boven de foto verschijnt dan een driehoekje. Klik daarop om de diaprojectie te starten

 

Kunstsmullen     

Eind 2015 werd in Heeze de expositie Kunstsmullen gehouden. Onder leiding van docent Jef Cox heeft de beeldhouwgroep 'Stoned' deze expositie bezocht.
Door op onderstaande foto te klikken kun je iets zien van deze excursie.Boven de foto verschijnt dan een driehoekje. Klik daarop om de diaprojectie te starten