PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

en nieuwe secretaris

Per 7 januari 2018 draagt Piet van der Kroon, de huidige secretaris van de bridgeclub 't Overslag zijn functie over aan Martyne Cuypers, Zij is bereikbaar op de Geldropseweg 134, 5591 ED Heeze of via 040 226 2583.

-----------------------------------------------------------

 

IMG 6162

Jaarlijkse PVGE bridge drive weer een groot succes


De PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende heeft 2 bridgeclubs: Op Dreef in Geldrop en ’t Overslag in Heeze. Logisch dat die een keer per jaar eens tegen elkaar spelen. Dat was afgelopen vrijdag weer, voor de derde keer, het geval en dit keer werd er weer in Geldrop de drive georganiseerd. Liefst 32 paren konden meespelen en er werd na de koffie/thee met vlaai snel gestart en intensief om de paaseieren gespeeld. Versimpelde spelregels maakten dat er lekker vlot gespeeld werd.
Vorige keren ging de Kees van Es wisseltrofee naar Geldrop, dit keer wisten Anneke Groenveld en An Veldkamp de trofee naar Heeze-Leende te halen. Na de gezellige drive was er een voortreffelijk chinees buffet en in de schemer ging iedereen weer huiswaarts. De voorzitters bedankten de wedstrijdleiders en de arbiters. Volgend jaar is de beurt weer aan ’t Overslag om de drive, dan alweer voorde vierde keer te organiseren.

 IMG 6163IMG 6164IMG 6169

Succesvolle PVGE-bridgedrive in 't Perron

 

Bridgedrive

 

De seniorenclub PVGE heeft binnen Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende twee bridgeclubs. Al jaren bridgen die wekelijks in De Dreef in de Geldropse Coevering en de ander in ’t Perron in Heeze. Gezien de gezelligheid zijn er zelfs de nodige mensen die bij alle twee spelen. Daardoor is vorig jaar het
idee ontstaan om ééns per jaar ook gezamenlijk te spelen in een wat grotere drive. Vorig jaar werd de eerste gezamenlijke PVGE drive in Geldrop gehouden en dit jaar organiseerde de Heezer bridgeclub ’t Overslag de drive in ’t Perron.

Ruim 70 bridgeliefhebbers verzamelden zich vrijdag 4 maart in ’t Perron en na de koffie en de uitleg van de aangepaste spelregels ging men aan de slag.
Omdat er per ronde maar 3 spellen werden gespeeld, was er volop tijd om tijdens de pauze gezellig bij te praten. Sommigen Geldropnaren spraken hun verbazing uit over het prachtige dorpshuis dat Heeze heeft.
Na de pauze rolde alles weer verder en kon er zelfs nog een extra ronde worden gespeeld. Door een bijzondere telmethode te gebruiken kon snel hierna de uitslag bekend worden gemaakt. Voorzitter Pieter Groenveld mocht onder het genot van een glas wijn hierna de twee eerste prijzen (voor elke speellijn één), de poedelprijzen en de middenprijzen uitreiken. De Kees van Es trofee, die naar
de spelers met het hoogst aantal punten gaat, bleek ook dit jaar weer in Geldrop terecht te komen.

De middag werd afgesloten met een uitstekend buffet in het restaurant van 't Perron waar velen het buffet toch nog maar een tweede keer bezochten. De koubuiten heeft wellicht bijgedragen om dit buffet lang te laten duren: men bleef genoeglijk bijkletsen. Iedereen kan terugkijken op een plezierige middag, met dank aan de organisatie, de beheerders en vrijwilligers van ’t
Perron.
Volgend jaar de volgende drive maar dan weer in De Dreef

 

 

mrt2015De bridgeclub ‘’t Overslag’ (opgericht in augustus 2003) speelt van begin september tot eind mei elke maandag van 13.30 tot 16.30 uur in het gemeenschapshuis ’t Perron, Schoolstraat 48 in Heeze.
We spelen daar weliswaar in competitieverband, maar het belangrijkste kenmerk van onze bridgeclub is toch dat er op ontspannen en gezellige wijze kan worden gebridged.
De Kerstdrive vormt het jaarlijkse hoogtepunt waarbij nooit helemaal duidelijk is geworden of het nu om de kwaliteit van het bridgen ging of om die van het diner.
In juni wordt het eerste deel van het bridgeseizoen op ontspannen wijze afgesloten. Gedurende de zomermaanden – wanneer er geen competitie wordt gespeeld – is er mogelijkheid tot vrij bridgen.
De contributie bedraagt € in 2016 45,– per jaar.

Contact: Piet van der Kroon 040 226 3756

6 maart 2015

 

 

 

't Buutje 30 jaar!

In mei 2016 heeft jeu de boules-club 't Buutje zijn 30-ste verjaardag gevierd. Klik op onderstaande foto, dan verschijnt een vergroting. Klik dan op het driehoekje boven de foto en je krijgt via een diaprojecties iets te zien van dit feestje. 

 

Stoned     

In september 2015 is de beeldhouwgroep 'Stoned' van start gegaan. Door op onderstaande foto te klikken kun je iets zien van de activiteiten en van de eerste resultaten.Boven de foto verschijnt dan een driehoekje. Klik daarop om de diaprojectie te starten

 

Kunstsmullen     

Eind 2015 werd in Heeze de expositie Kunstsmullen gehouden. Onder leiding van docent Jef Cox heeft de beeldhouwgroep 'Stoned' deze expositie bezocht.
Door op onderstaande foto te klikken kun je iets zien van deze excursie.Boven de foto verschijnt dan een driehoekje. Klik daarop om de diaprojectie te starten