PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

jdebLigt

4e Lustrum

Op dinsdag 29 oktober 2019 vierde jeu de boules-club ‘t Ligt haar 20-jarig bestaan.

 

Deze happening vond plaats bij Partycentrum “Den Heuvel” in Mierlo.
Er stonden in de zaal vijf tafels klaar en toen iedereen zijn/haar plaats had ingenomen was erkoffie met wat lekkers.

Na de koffie begon er een quiz met iedere keer een ronde van tien vragen.

De quiz bestond uit acht rondes van tien vragen over diverse onderwerpen.
Deze vragen werden per tafel beantwoord en er werd heel wat gefluisterd (afgeluisterd) aan de tafels.

 

Na vier rondes was er een pauze en van deze gelegenheid werd gebruik gemaakt om wat leden in het zonnetje te zetten zoals de dames van de lief en leed-commissie, de feestcommissie en de bardienst plus het verzorgen van de hapjes bij onze jaarvergaderingen en aan het einde van het speelseizoen.

Ook werd aan Kees Bütker en Herman Middelkamp een flesje met inhoud overhandigd.
Kees en Herman hebben 20 jaar geleden de club mee opgericht en zijn samen 13 jaar voorzitter, respectievelijk secretaris geweest.
Helaas was Jan Zwegers, ook lid van het eerste uur, niet aanwezig

 

Na de pauze werden de volgende quizvragen gesteld en tijdens deze rondes werd een “Walking Dinner” geserveerd bestaande uit allerlei kleine hapjes.

Aan het einde van de middag werd de winnende tafel bekend gemaakt.

Het was een mooie start van ons nieuwe speelseizoen 2019-2020 en alle aanwezigen vonden het leuk om eens een keer wat meer tijd voor elkaar te hebben dan alleen tijdens de pauzes van de speeldagen.

 

Lex Vorspaget

 

 

Jeu de Boulesclub “ ’t Ligt “ is een kleinschalige club en is opgericht in 1999.

Wij spelen voor de gezelligheid, al zou je dat aan het fanatisme tijdens het spel niet denken. Om toch een beetje de onderlinge vaardigheden te testen wordt er tijdens het speelseizoen 3x voor het clubkampioenschap gespeeld.
De clubkampioen wordt geëerd met de wisselbeker.
De contributie bedraagt €25,00.
We spelen op de binnenbanen van Jeu de Boules club “De Lammen Errem” . We kunnen gebruik maken van 8 mooie banen. Deze banen vind je in de aanbouw van de sporthal aan de Linze 11, 5667 AH Geldrop.
Ons speelseizoen is vanaf de eerste dinsdag in november tot en met de laatste dinsdag van maart van het volgende kalenderjaar (wintertijd).
De hal gaat open om 13.45 uur. Kort voor 14.00 uur wordt de samenstelling van de teams door loting bepaald. Een team bestaat uit vier personen (twee tegen twee)
We spelen een eerste ronde tot +/- 15.00 uur en dan nemen we een pauze om iets te drinken en gezellig wat te kletsen. Na de pauze spelen we een tweede ronde, uiteraard tegen andere tegenstanders. Na de tweede ronde om +/- 16.00 uur eindigt de spelmiddag.
Het lidmaatschap van de club loopt gelijk met het kalenderjaar.
Je kunt op elk moment lid worden.
Kom tijdens ons speelseizoen gerust, vrijblijvend, een paar keer kijken en meespelen (jeu de boules ballen zijn voldoende aanwezig).

Je kunt ook voor informatie terecht bij:
Lex Vorspaget (voorzitter), 040 8432 355
of bij
Nellie van de Kruijs (penningmeester), 040 2852 914

 

 

 

Waar vind ik een activiteit waar ik aan mee zou willen doen?

Als lid van onze PVGE-vereniging Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende, kunt u niet alleen lid worden van al onze clubs, maar ook van die van alle andere PVGE-verenigingen. Door op onderstaande namen te klikken, ziet u meteen waaruit u kunt kiezen.

Aalst-Waalre en Valkenswaard
Best
Eindhoven
Helmond
Nuenen
Son en Breugel
Veldhoven

Maar ook buiten de PVGE zijn er veel interessante mogelijkheden. U zou bijvoorbeeld eens kunnen kijken in de informatiegids van onze gemeente en in die van de omringende gemeentes.U vindt ze door op onderstaande links te klikken.

Geldrop-Mierlo
Heeze-Leende
Helmond
Eindhoven
Nuenen

(In de gidsen kunt u bladeren door met de muis helemaal naar de zijkant van het scherm te gaan. Dan verschijnt een pijltje waarop u kunt klikken).