PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Gelukkig, het wordt weer winter!

Aligt

 

Op dinsdag 31 oktober 2017 starten wij weer met onze winteractiviteit.
Het is altijd weer een gezellig samenzijn waarbij we ons bovendien ook nog op een ontspannende manier bezig houden met het jeu de boulesspel. Wij spelen tot 27 maart 2018 in de hal aan de Linze 11 in Geldrop waar we kunnen beschikken over acht mooie binnenbanen.

Jeu de boules is een spel dat je tot op zeer hoge leeftijd kunt spelen. Wij spelen per baan met twee teams tegen elkaar. Elk team bestaat uit twee of drie personen en de samenstelling van de teams wordt door loting bepaald. U speelt dus steeds in wisselende samenstelling wat de onderlinge contacten zeer ten goede komt.

De middag begint om 14.00 uur en omstreeks 15.00 uur houden we een pauze, er is dan volop gelegenheid om onder het genot van een drankje met elkaar van gedachten te wisselen. Na de pauze spelen we nog tot ongeveer 16.00 uur.

Er zijn altijd reserve jeu de boules ballen aanwezig dus u kunt altijd vrijblijvend een spelletje mee komen spelen om de sfeer te proeven.

Onze contributie bedraagt €25,- per jaar. Voor dit bedrag hebt u 21 gezellige dinsdagmiddagen en bent u leuk, sportief bezig.

Heeft het bovenstaande uw interesse gewekt dan kunt u voor verdere informatie contact opnemen met: Nellie v.d. Kruijs (penningmeester), telefoon  040 285 2914 of met
Lex Vorspaget (voorzitter), telefoon: 040 843 2355.

A

 

 

Excursie naar Leolux

jdb8Het idee om ook eens iets anders te doen dan het spelen van het spel op de dinsdagmiddag vond veel weerklank en daarom zijn wij op woensdag 7 december 2016 zijn met een aantal leden van onze jeu de boules-club op bezoek geweest bij het bezoekercentrum van Leolux meubelen “Via Creandi” in Venlo.
Om 13.00 uur zijn we met eigen vervoer naar Venlo gereden. We werden daar, door onze rondleider, ontvangen met een kop koffie of thee en een lekker stuk Limburgse vlaai.

Na nog een tweede kop koffie/thee werd het tijd om naar de filmzaal te gaan. Hier werd een ongeveer 10 minuten durende informatieve film gedraaid over het bedrijf en de producten.
Hierna begon de rondleiding door de fabriek. We kregen allemaal een headset omgehangen zodat we de uitleg van de rondleider goed konden volgen. Vanaf de loopbruggen hadden we een perfect zicht op alle activiteiten.

Als laatste konden we ook nog de unieke expositie zien waar de Leolux meubelen van toen en nu in passende settings geplaatst zijn, die het tijdsbeeld goed weergeven en een kijkje nemen in de Art Shop.

De middag werd afgesloten met een frisdrankje en een knabbeltje en om ongeveer 16.30 uur vertrokken we weer naar Geldrop.

Deze rondleiding kunt u ook individueel boeken.

 

 

 

 

 

 


st10

Stoned is volgens Wikipedia een Bargoense uitdrukking voor een loom gevoel. Maar als je de resultaten van de clubleden ziet, is van loomheid absoluut geen sprake. Klik maar eens op  onderstaande foto dan kun je een diaprojectie aan gang zetten.

 

Stoned     

In september 2015 is de beeldhouwgroep 'Stoned' van start gegaan. Door op onderstaande foto te klikken kun je iets zien van de activiteiten en van de eerste resultaten.Boven de foto verschijnt dan een driehoekje. Klik daarop om de diaprojectie te starten

 

Kunstsmullen     

Eind 2015 werd in Heeze de expositie Kunstsmullen gehouden. Onder leiding van docent Jef Cox heeft de beeldhouwgroep 'Stoned' deze expositie bezocht.
Door op onderstaande foto te klikken kun je iets zien van deze excursie.Boven de foto verschijnt dan een driehoekje. Klik daarop om de diaprojectie te starten