PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

zon

 

Midzomerfeest

M1

Onder prima weersomstandigheden hebben we genoten van een heerlijke middag midgetgolfen.
Twee feiten gaven extra kleur aan het geheel: een 50 jarig huwelijk van twee leden en we speelden de eerste keer dit seizoen om de punten. Het is een traditie om twee of drie keer per seizoen een beetje “serieus” te spelen.

Natuurlijk is sfeer en gezelligheid het hoofddoel. En daar ontbrak het niet aan.

We spelen de hele zomer door.
Mocht U interesse hebben: we hebben nog enkele plaatsen vrij. Kom gerust even binnen. Dinsdags van twee tot half 5 op de professionele banen van Midgetgolfclub Geldrop aan de Bosrand in Geldrop

Harry Lefferts

 M2M3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Midgetgolf club ging sjoelen

sjoel

Als de klok weer verzet wordt gaat de Midgetgolf club weer naar buiten.
Op 27 maart is dat zover.
Om het contact tussen de leden te houden zijn we deze winter af en toe gaan sjoelen.
Het werd een groot succes.
Dankzij een artikeltje in het ED kwam er spontaan een aantal bakken binnen en ons eigen home aan de Bosrand in Geldrop deed voortreffelijk dienst als ontmoetingspunt.
De familie Klarenbeek zorgde voor een heerlijk verwarmd lokaal. Hartelijk dank daarvoor.
Zoals het er nu uitziet gaan we volgend jaar meer woensdagen sjoelen !
U bent alvast uitgenodigd en als u nu lid wordt van de Midgetgolf club neemt u het sjoelen gratis mee !

Ons secretariaat geeft graag alle informatie ;
Maria Kwee, 040 2856 909

 

De midgetgolfclub hield een Jaarvergadering en combineerde dat met de afsluiting van het seizoen

Midget2017b

Dit jaar hadden we de Jaarvergadering gecombineerd met de afsluiting van het seizoen.
Een vondst, want de opkomst was bijna 100 %.
Natuurlijk was er wel een probleempje, want het jaar kon nog niet financieel beëindigd worden maar daar werd een oplossing voor gevonden in overleg met de kascommissie.
Een geïnteresseerd publiek besprak de gezelligheid en groei van de club en natuurlijk kwamen ook enkele fijne kneepjes van het spel aan de orde.
Ties Klarenbeek had prima tips, die we het volgende seizoen in de praktijk gaan brengen.

En er was een huldiging van de clubkampioen 2017:Midget2017a
De voorzitter, Harry Lefferts, mocht aan zijn vrouw Toos de wisselbeker overhandigen. Zij had op die dagen dat er echt gespeeld werd om punten, de beste scores gemaakt.

De middag werd afgesloten met een heerlijk chinees buffet én we werden verrast door een muzikaal optreden van een van de leden, n.l. Janske Steenbakkers.
Zij bracht op een bijzondere manier haar zang- en voordrachteigenschappen naar voren.

Voor het winterseizoen is iets heel nieuws gepland, de leden en eventuele nieuwe leden kunnen elkaar ontmoeten tijdens enkele sjoel- en dartmiddagen in ons clubgebouw.
Die worden gehouden op een woensdag.

Ondergetekende geeft U graag de details.
Maria Kwee, 040 285 6909

 

GRAAG WILLEN WE U KENNIS LATEN MAKEN MET ONZE MIDGETGOLF CLUB.

In 1996 zijn we begonnen en hebben nu 33 leden. We spelen vanaf het begin tot het eind van de zomertijd op dinsdagmiddagen van half twee tot een uur of vier op de professionele banen van de Midgetgolfclub ‘Geldrop’.
We kennen een grote vrijheid van komen en gaan.
De 13.30 uur betekent alleen dat vanaf dat moment de banen open zijn voor ons.

Er wordt gespeeld voor de gezelligheid.
Gedurende het seizoen wordt een enkele keer de score genoteerd, zodat bij de “strijd” om de wisselbeker ieders handicap kan worden bepaald.
Deze wedstrijdmiddag wordt doorgaans afgerond met een buffet of barbecue.
In de wintermaanden wordt er af en toe een gezellige middag georganiseerd om het contact levendig te houden.

Het Midgetgolf kent meerdere baansoorten. Wij spelen op banen van ca. 7 meter.
Bij Golf speelt men met meerdere sticks – Bij Midgetgolf met één stick maar desgewenst met meerdere ballen. Er zijn banen die soms om een eigen behandeling vragen en de kans van succes is dan groter.
Maar er zijn genoeg spelers die met één bal ook succes hebben én genieten !

Midgetgolf is een buitensport en echt iets voor senioren, die op een eenvoudige gezellig manier hun noodzakelijke beweging combineren.
De kosten voor 2017 zijn 25 euro per jaar.

Heeft U interesse ? Kom op een dinsdagmiddag eens proberen. Het is gratis !
Stick en ballen liggen voor U klaar.

Het terrein is te vinden via een pijl met opschrift “Midgetgolfclub Geldrop” op de hoek van de Admiraal Byrdstraat en Bosrand in Geldrop. ( Coevering )

Voor meer informatie kunt U terecht bij:

Harry Lefferts voorzitter 2863330
Ria de Vries secretaris 285139

 

DAT WAS GEZELLIG. !

CIMG6029Een opmerking die gehoord werd op de eerste aktiviteit na de winterstop van de Midgetgolfclub “de Putters” van de PVGE, de vereniging voor alle senioren.
'Gespeeld werd op de professionele banen van de Midgetgolfclub “Geldrop” in de Coevering.

Men werd ontvangen met koffie of thee en een lekker stuk cake! Prachtige weersomstandigheden deden een extra duit in het zakje, al kan worden vastgesteld dat vaak op dinsdagmiddag de zon zich van de goede kant laat zien.
De oude leden deden hun best om geïnteresseerde nieuwe leden de kleine kunstjes van het 'putten' bij te brengen. Daardoor werd het erg geanimeerd.
De opmerking “Dat was gezellig! “ was dus juist gesteld.
Heeft U interesse?

Er is nú nog plaats !

informatie bij het secretariaat Ria de Vries, 020 285 1397

 

Toernooi geslaagd!

Het midgetgolf toernooi PVGE op 25 oktober 2016 was een groot succes. Onder bepaald niet al te mooie weersomstandigheden was het toch gezellig tijdens het clubtoernooi voor de wisselbeker van de midgetgolf club “de Putters”.

Dit jaar was het Jeanne Verest die de beker in ontvangst mocht nemen. Zij had tijdens de drie interne wedstrijden de beste resultaten bereikt.Midg2016

De “Putters” genieten van een toenemende belangstelling. De club groeit, steeds meer mensen ervaren de gezelligheid en de populariteit van het golfen op een kleine baan. Lekker buiten bezig zijn – iedereen kan het! De banen behoren tot de topklasse in hun soort aan de Bosrand in Geldrop.

Heeft U interesse, neem vrijblijvend contact op met Harry Lefferts, 040 286 3330.

 

 

 

20 jaar 'de Putters'!

PuttersHet 20-jarig jubileum van midgetgolfclub 'de Putters' is bijzonder geslaagd gevierd.
Er was door het jubileumcomité een leuke en verrassende formule bedacht. Een variant op “Oud Hollandse spelen” bracht een gezellige sfeer en de middag werd besloten met een heerlijk diner.

Tijdens de middag werden de heren Cees Büthker en Herman Middelkamp speciaal gehuldigd voor hun bestuurlijke bijdrage gedurende die 20 jaar. Ze kregen van de nieuwe voorzitter Harry Lefferts de Gouden Puttersbal met lint omgehangen als blijk van grote waardering voor het vele werk.

 

Nieuwe voorzitter

Tijdens een ingelaste bijzondere vergadering op 12 april 2016 is de heer Harry Lefferts benoemd tot nieuwe voorzitter van de Midgetgolfclub ‘De Putters’ als opvolger van de heer Cees Büthker.
Het Bestuur wil Cees graag bedanken voor het vele vrijwilligerswerk dat hij in de afgelopen jaren in PVGE-verband heeft verricht en wenst Harry veel succes in zijn nieuwe functie.

Het bestuur

 

 'de Putters'

 

midget golf baanGaarne laten we u kennismaken met onze club.
Inmiddels bestaan we 20 jaar en hebben 35 leden. Het is een van de weinige clubs die vooral in het zomerseizoen actief is.

Van het begin tot het einde van de zomertijd (1 april tot 27 oktober) spelen wij elke dinsdagmiddag vanaf 13.30 uur op de professionele banen van de “Midgetgolfclub Geldrop”. Wij kennen een grote vrijheid van komen en gaan. De genoemde 13.30 uur betekent alleen dat vanaf dat moment de baan open is. Kort voor tweeën wordt door loting bepaald wie met wie speelt. Normaal spelen wij geen competitie, het gaat vooral om de gezelligheid. Gedurende het seizoen wordt een enkele keer de score genoteerd zodat bij de strijd om de wisselbeker ieders handicap kan worden bepaald. Deze strijd spelen we tegelijk met die om het kampioenschap tegen het einde van het seizoen. Deze ‘wedstrijd’-middag wordt doorgaans afgerond met een buffet of een barbecue.

Het Midgetgolf kent meerdere baansoorten: Minigolf met banen van enkele meters lang, Midgetgolf korte baan (baanlengte circa 6,25 meter) en Midgetgolf lange baan (baanlengte van circa 12 tot 50 meter). Wij spelen op de lange baan.
Bij gewone golf speelt men met één bal en meerdere sticks. Omdat elk van de 18 banen een eigen benadering vraagt spelen wij met één stick (een zogenaamde putter) en meerdere soorten ballen. Het kan wel met één bal, maar dan is een goed resultaat niet te verwachten..

Midgetgolg is een buitensport, daarom spelen we alleen gedurende de zomertijd. Het is maar zelden dat de weergoden ons ongunstig gezind zijn.

Heeft u interesse of mocht u wat meer willen weten, kom dan eens vrijblijvend op dinsdagmiddag bij ons kijken. De kosten zijn € 25,00 per jaar.

Het terrein is te vinden via een pijl met opschrift Midgetgolfclub Geldrop op de hoek van de Admiraal Byrdstraat en de Bosrand.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Harry Lefferts, 040 286 3330.

.

Waar vind ik een activiteit waar ik aan mee zou willen doen?

Als lid van onze PVGE-vereniging Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende, kunt u niet alleen lid worden van al onze clubs, maar ook van die van alle andere PVGE-verenigingen. Door op onderstaande namen te klikken, ziet u meteen waaruit u kunt kiezen.

Aalst-Waalre en Valkenswaard
Best
Eindhoven
Helmond
Nuenen
Son en Breugel
Veldhoven

Maar ook buiten de PVGE zijn er veel interessante mogelijkheden. U zou bijvoorbeeld eens kunnen kijken in de informatiegids van onze gemeente en in die van de omringende gemeentes.U vindt ze door op onderstaande links te klikken.

Geldrop-Mierlo
Heeze-Leende
Helmond
Eindhoven
Nuenen

(In de gidsen kunt u bladeren door met de muis helemaal naar de zijkant van het scherm te gaan. Dan verschijnt een pijltje waarop u kunt klikken).