PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Tree 

Bij de PVGE-genealogieclub Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende zijn nog enkele nieuwe leden welkom.

Met behulp van een computer (laptop) wordt op internet gezocht naar uw voorouders. Daarvoor worden diverse zoekadressen aangereikt om dit doel te bereiken.
Daarnaast wordt aandacht besteed aan de verwerking van gevonden gegevens, zoals geboorte-, huwelijk- en overlijdensakten. Dit kan zijn op gezins- en kwartierstaten of in een computerprogramma.
Genealogie is niet enkel het verzamelen van data. Ook de zogenaamde ‘aankleding’ van de stamboom is van belang: wat was het beroep van opa, waar heeft hij gewoond en staat dat huis er nog, is hij in militaire dienst geweest of heeft hij een misdaad gepleegd en is hij opgenomen in het ‘gevangenisregister’, etc. etc. etc.

En is via internet niet te vinden wat je zoekt dan kan een bezoek aan een archief uitkomst bieden.

Voor meer informatie kunt u mailen met of bellen naar 
Andre Josiassen, 040 2856 370, of naar Herman Bouman, 040 2800 151. 

Waar vind ik een activiteit waar ik aan mee zou willen doen?

Als lid van onze PVGE-vereniging Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende, kunt u niet alleen lid worden van al onze clubs, maar ook van die van alle andere PVGE-verenigingen. Door op onderstaande namen te klikken, ziet u meteen waaruit u kunt kiezen.

Aalst-Waalre en Valkenswaard
Best
Eindhoven
Helmond
Nuenen
Son en Breugel
Veldhoven

Maar ook buiten de PVGE zijn er veel interessante mogelijkheden. U zou bijvoorbeeld eens kunnen kijken in de informatiegids van onze gemeente en in die van de omringende gemeentes.U vindt ze door op onderstaande links te klikken.

Geldrop-Mierlo
Heeze-Leende
Helmond
Eindhoven
Nuenen

(In de gidsen kunt u bladeren door met de muis helemaal naar de zijkant van het scherm te gaan. Dan verschijnt een pijltje waarop u kunt klikken).