PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Stamboom6768 2Bij de genealogieclub (stamboomonderzoek) zijn nog enkele nieuwe leden welkom. Met behulp van een computer (laptop) wordt op internet gezocht naar uw voorouders.

Diverse opzoeksites worden aangereikt om dit doel te bereiken. Ook wordt aandacht besteed aan de verwerking van gevonden gegevens, zoals geboorte-, huwelijk- en overlijdensakten. Dit kan zijn op gezins- en kwartierstaten of in een computerprogramma.

Genealogie is niet enkel het verzamelen van data. Ook de zogenaamde ‘aankleding’ van de stamboom is van belang: wat was zijn beroep (bijvoorbeeld molenaar en bestaat die molen nog), waar hebben ze gewoond (staat dat huis er nog), is hij in militaire dienst geweest of is er door iemand een misdaad gepleegd, etc. etc. En is via internet niet te vinden wat je zoekt dan kan een bezoek aan een archief uitkomst bieden.

Momenteel is dit nog een huiskamergebeuren maar kan bij meerdere deelnemers uitgroeien tot samenkomen in een grotere ruimte. Daar stamboomonderzoek nogal een individueel gebeuren is zal dit samenkomen voorlopig eens in de twee maanden plaatsvinden. Voor meer informatie kunt u bellen of mailen naar: Andre Josiassen, 040 285 6370, of Herman Bouman, 040 280 0151.

 


st10

Stoned is volgens Wikipedia een Bargoense uitdrukking voor een loom gevoel. Maar als je de resultaten van de clubleden ziet, is van loomheid absoluut geen sprake. Klik maar eens op  onderstaande foto dan kun je een diaprojectie aan gang zetten.

 

Stoned     

In september 2015 is de beeldhouwgroep 'Stoned' van start gegaan. Door op onderstaande foto te klikken kun je iets zien van de activiteiten en van de eerste resultaten.Boven de foto verschijnt dan een driehoekje. Klik daarop om de diaprojectie te starten

 

Kunstsmullen     

Eind 2015 werd in Heeze de expositie Kunstsmullen gehouden. Onder leiding van docent Jef Cox heeft de beeldhouwgroep 'Stoned' deze expositie bezocht.
Door op onderstaande foto te klikken kun je iets zien van deze excursie.Boven de foto verschijnt dan een driehoekje. Klik daarop om de diaprojectie te starten