De Techniek van de Lichtjesroute

Datum
vrijdag 3 mei 2019 14:00

De PVGE-vereniging Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende organiseert op vrijdag 3 mei 2019 een middag over de techniek achter de Lichtjesroute in Eindhoven.

De Lichtjesroute is een stichting die jaarlijks Eindhoven de naam Lichtstad geeft door het over een afstand van 22 km feestelijk te verlichten en te versieren.
De organsiatie van de Lichtjesroute bestaat uit een 45-tal vrijwilligers die dit elk jaar mogelijk maken.
Zij doen dat om de bevrijding van Eindhoven te herdenken op 18 september, de dag dat Eindhoven in 1944 bevrijd werd van de Duitse bezetter.
De stichting heeft twee generaties Lichtjesroute-mensen gehad, de eerste van 1946 tot 1969 en de tweede van 1984 tot op heden. Men werkt het gehele jaar door aan dit Eindhovens fenomeen die men nergens anders tegenkomt. Jaarlijks worden er nieuwe projecten gemaakt en ook nieuwe ornamenten die aan de lichtmasten bevestigd worden.
De eerste jaren waren dat 40 ornamenten en geen projecten, nu zijn er bijna 400 ornamenten en 60 projecten die jaarlijks moeten worden onderhouden, weer opgeslagen en opgehangen om de vrijheid te herdenken maar ook om te benadrukken dat onze vrijheid niet zo vanzelfsprekend is.
De stichtingsleden hebben contacten op scholen maar nodigen ook andere mensen uit die eens een kijkje in hun werkplaats willen komen nemen.
U bijvoorbeeld, de leden van de PVGE.
Men nodigt u van harte uit een kijkje te komen nemen in hun werkplaats en zal u laten zien wat de 45 vrijwilligers doen om Eindhoven het predicaat Lichtstad te geven.177

Programma:
13:30 ontvangst met koffie/thee
14.00 start van het programma, d.w.z. eerst een filmpje, wat mondelinge toelichting, anekdotes, met daarna een wandeling door het gebouw, waardoor u een beeld krijgt van de werkzaamheden van de vrijwilligers van de Lichtjesroute.
Omstreeks 16.00 uur einde van ons bezoek.
Locatie: Pastoriestraat 108,  Eindhoven (vlak bij de grote Woenselse St Petruskerk).  Parkeren kan in de Robbenstraat een paar honderd meter daar vandaan.
De deelname is gratis voor leden van de PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende. Alle anderen betalen €3 pp. Te betalen bij binnenkomst.
Graag vooraf aanmelden bij Rina vd Linden, 040 286 2877.

 
 

Powered by iCagenda