PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Naar de Brabantse Biesbosch

Datum
dinsdag 6 augustus 2019 00:00

De afdeling Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende van de seniorenvereniging PVGE organiseert op dinsdag 6 augustus een excursie naar de Brabantse Biesbosch. Hier wordt een bezoek gebracht aan het Biesbosch Museum, kan men zelf lunchen en om 14 uur gaan we 5 kwartier met een fluisterboot door de Biesbosch. Om 17 uur staat de bus weer klaar om ons naar Geldrop te brengen.
Nationaal Park De Biesbosch is de benaming voor een zeer waterrijk natuur- en recreatiegebied in Nederland met zoetwatergetijden, kreken en wilgenvloedbossen. Het bestaat uit een aantal riviereilanden en zand- en slikplaten in de provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland die liggen tussen de rivieren Boven-Merwede en Amer, en die doorsneden worden door de kunstmatige rivier de Nieuwe Merwede. Aan de oostzijde wordt het gebied begrensd door het Land van Heusden en Altena. Het kan worden onderverdeeld in de Brabantse Biesbosch en de Hollandse Biesbosch.
In 1994 kreeg de streek de status van nationaal park, heet sindsdien officieel Nationaal Park De Biesbosch, en staat op de lijst van beschermde natuurgebieden.

De tariefstelling is:
voor leden van de PVGE afdeling GMHL € 30,- p.p. (bus, museum en fluisterboottocht) en € 40,- voor niet afdelingsleden. Heeft men een geldige museumjaarkaart bij zich dan mag men € 7,- minder betalen.
Inschrijven: door overboeking van het verschuldigde bedrag voor 1 juni op de PVGE bankrekening NL44 RABO 0159705010 tnv PVGE Geldrop o.v.v. busreis Biesbosch en gelijktijdig bericht naar: Hans Verhoeven. Dan beslissen we of de reis voldoende belangstelling heeft, als deze niet doorgaat, dan wordt alles natuurlijk direct teruggestort.
Terugbetalingsregeling: bij afmelding tot 1 juli: 100%, bij afmelding tot 15 juli: 50% en daarna niet meer.
Opstapplaats: Losweg/Toernooiveld bij het NS station Geldrop op 6 augustus 2019 om 8:30 uur.

 


U krijgt een bevestiging van uw aanmelding.
Aanmelden: Hans Verhoeven,  040 286 7104.

 
 

Powered by iCagenda

PVGE present op Regenboog festival/Andere Mert

AndereMertDe PVGE was op 30 september 2018 met een kraam present bij kasteel Geldrop op het Regenboog festival/Andere Mert.
Begunstigd door prachtig weer trokken drommen mensen hiernaar toe en bezochten ook de PVGE-kraam. Tegenover de kraam had de jeu de boules club ’t Buutje een baan, waar menigeen ook een bal kon werpen. In de kraam een beeld van Stoned en bridge attributen.
De nieuwe banners vielen goed op. Alle folders en Nieuwsbrieven zijn met een praatje aan bezoekers mee gegeven. We hopen hiermee nog meer naamsbekendheid te krijgen. Ondanks alle artikelen in regionale bladen kenden veel mensen van onze doelgroep: iedereen van 50 plus, de PVGE nog niet.
Jammer dat er niet meer clubs mee konden doen.

Nieuwjaarsborrel 2018

Vrijdag 5 januari 2018 was er een gezellige bijeenkomst met een groot aantal leden om samen met een goed glas het nieuwe jaar te beginnen.

Als je op onderstaande foto klikt verschijnen boven de foto een paar pijltjes. Klik op de middelste, dan krijg je een diaprojectie en dan kun je terugkijken naar dit samenzijn.

 

Liever thuis!-beurs 

Via deze de aandacht trekkende stand was de PVGE opvallend aanwezig op een vorige
LIEVER THUIS!-beurs.

beursstand2