PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Theepotten museum Swartbroek

Datum
dinsdag 4 juni 2019 14:00

De afdeling Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende van de seniorenvereniging PVGE organiseert op dinsdag 4 juni een excursie naar het Theepottenmuseum van Saskia en Frits in Swartbroek, net achter Weert.
Hier zijn meer dan 2000 theepotten te bekijken (dus niet aan te raken!) in allerlei vormen. Een gewone theepot vindt u er niet. Het zijn allemaal kunststukjes waar ontwerpers zich op hebben uitgeleefd om een excentrieke theepot te ontwerpen.
Nu zijn er heel veel theepotten te bewonderen, maar het is natuurlijk ooit met één theepot begonnen. De theepot waar het ooit allemaal mee begonnen is, is een olifantentheepot. Deze theepot kreeg de moeder van Saskia van haar buurvrouw in de Amsterdamse Rivierenbuurt. Toen kwam de herinnering naar boven dat thuis bij haar ouders een theepot in de vorm van een zwarte poes was. Deze theepot van Nederlands fabricaat (Mosa) wilde ze toen graag hebben en ze ging op zoek. Plaatste een oproep in het weekblad Panorama. En daar kreeg ze vele reacties op. En schoonzoon Frits was in het bezit van een NS jaarabonnement dus werd hij gecharterd om alle theepotjes in het hele land op te halen. De verzameling was geboren.

Inmiddels zijn ze bijna dertig jaar verder. Frits en Saskia hebben vele winkeltjes, markten en uiteraard Marktplaats.nl afgestruind voor nieuwe aanwinsten. De verhuizing van Saskia en Frits van Weert naar een oude bakkerij op het St Cornelisplein te Swartbroek maakte het ook mogelijk de theepotten tentoon te stellen voor een ieder die dat wilde.

In januari 2011 werden Saskia en Frits benaderd door de dochter van mevrouw de Jong uit de Amsterdamse Kinkerbuurt. Zij had ook een verzameling van 'gekke' theepotten. Dat waren meer dan 700 exemplaren. Mevrouw de Jong ging kleiner wonen en zocht een goede plek om haar verzameling onder te brengen. Saskia en Frits togen naar Amsterdam om de verzameling te bekijken. Over de prijs werden ze het ook snel met mevrouw de Jong eens. En toen was het inpakken. In Swartbroek ging alles op de benedenverdieping op de schop om een fraai museum in te richten. En het resultaat daarvan werd voor het eerst aan het publiek getoond op de open dag op 3 april 2011.En het is toch wel uniek. Mevrouw de Jong begon haar verzameling met een rode poezentheepot. De verzamelingen van twee Amsterdamse vrouwen die eigenlijk met hetzelfde item begonnen zijn worden in het leukste dorpje van Limburg Swartbroek samengebracht.

In 2013 werd het theepottenmuseum door de ANWB-leden uitgeroepen tot het Leukste uitje van Limburg

Kosten: € 5,- voor leden van de PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende en € 8,- voor niet-leden van onze afdeling. Hiervoor toegang tot het museum en een mini high tea. Te betalen bij binnenkomst.
Minimaal 10 deelnemers, maximaal 35.
Aanmelden voor 1 juni 2019
Tijd: dinsdag 4 juni 14:00-16:00. Locatie: St. Cornelisplein 2, 6005 PD Swartbroek
Voldoende parkeerruimte aanwezig.
Minimum aantal mensen: 15, maximaal 50.
Aanmelden bij Max van Hofweegen of via 040 226 3334.

 
 

Powered by iCagenda

PVGE present op Regenboog festival/Andere Mert

AndereMertDe PVGE was op 30 september 2018 met een kraam present bij kasteel Geldrop op het Regenboog festival/Andere Mert.
Begunstigd door prachtig weer trokken drommen mensen hiernaar toe en bezochten ook de PVGE-kraam. Tegenover de kraam had de jeu de boules club ’t Buutje een baan, waar menigeen ook een bal kon werpen. In de kraam een beeld van Stoned en bridge attributen.
De nieuwe banners vielen goed op. Alle folders en Nieuwsbrieven zijn met een praatje aan bezoekers mee gegeven. We hopen hiermee nog meer naamsbekendheid te krijgen. Ondanks alle artikelen in regionale bladen kenden veel mensen van onze doelgroep: iedereen van 50 plus, de PVGE nog niet.
Jammer dat er niet meer clubs mee konden doen.

Nieuwjaarsborrel 2018

Vrijdag 5 januari 2018 was er een gezellige bijeenkomst met een groot aantal leden om samen met een goed glas het nieuwe jaar te beginnen.

Als je op onderstaande foto klikt verschijnen boven de foto een paar pijltjes. Klik op de middelste, dan krijg je een diaprojectie en dan kun je terugkijken naar dit samenzijn.

 

Liever thuis!-beurs 

Via deze de aandacht trekkende stand was de PVGE opvallend aanwezig op een vorige
LIEVER THUIS!-beurs.

beursstand2