PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Cursus “Het Nieuwe Fietsen”

Datum
dinsdag 21 mei 2019 14:00

‘Het Nieuwe Fietsen’ is de naam voor de nieuwe fietsbijeenkomst van Veilig Verkeer Nederland (VVN) voor senioren.

Voor het eerst zijn er meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in de auto te betreuren. Helaas zijn de senioren in hoge mate vertegenwoordigd in deze ongevallencijfers, niet omdat zij onveilig fietsen, maar doordat zij fysiek kwetsbaarder zijn.

VVN heeft zich goed verdiept in de fietsende senior en hoe zij voorgelicht willen worden over veilig fietsen. Als resultaat hiervan heeft VVN bijeenkomsten ontwikkeld die er totaal anders uitzien dan de traditionele fietscursussen. Een positieve, gezellige, interactieve bijeenkomst waar over fietsen wordt gepraat en waar gasten tips en trucs van elkaar en van VVN krijgen. Aan de hand van foto’s, stellingen, feiten en filmpjes wordt de gast aan het denken gezet en worden de onderwerpen besproken onder leiding van de fietscoach. VVN stimuleert hiermee de bewustwording van verkeersdeelname en verkeersveilig gedrag.

Vanaf april 2019 start VVN met deze bijeenkomsten, de duur van de bijeenkomsten is 2,5 uur inclusief pauze (met een kopje koffie/thee en een lekkernij).  De bijeenkomsten vinden plaats in een informele sfeer met maximaal 20 gasten. Ze zijn bedoeld om proactief bij de ervaren (kwetsbare) fietser de kennis te verhogen over de risico’s en achterliggende oorzaken van fietsongevallen.

De gemeente Geldrop-Mierlo in samenwerking met de lokale VVN Werkgroep heeft VVN toestemming gegeven om een aantal gratis bijeenkomsten uit te voeren.

Willen jullie meer informatie mail of bel ons dan, wij staan je graag te woord.
Op Dinsdag 21 mei komt er een fietscoach naar het LEV Gebouw. Tijd van 14.00 tot 16.30 uur

Met vriendelijke groet,

Cobie van der Velden, Project assistent, 088 524 8850, dinsdag en vrijdag afwezig.
VVN Steunpunt Zuid, Beekstraat 54, 6001 GJ Weert

 

 
 

Powered by iCagenda

PVGE present op Regenboog festival/Andere Mert

AndereMertDe PVGE was op 30 september 2018 met een kraam present bij kasteel Geldrop op het Regenboog festival/Andere Mert.
Begunstigd door prachtig weer trokken drommen mensen hiernaar toe en bezochten ook de PVGE-kraam. Tegenover de kraam had de jeu de boules club ’t Buutje een baan, waar menigeen ook een bal kon werpen. In de kraam een beeld van Stoned en bridge attributen.
De nieuwe banners vielen goed op. Alle folders en Nieuwsbrieven zijn met een praatje aan bezoekers mee gegeven. We hopen hiermee nog meer naamsbekendheid te krijgen. Ondanks alle artikelen in regionale bladen kenden veel mensen van onze doelgroep: iedereen van 50 plus, de PVGE nog niet.
Jammer dat er niet meer clubs mee konden doen.

Nieuwjaarsborrel 2018

Vrijdag 5 januari 2018 was er een gezellige bijeenkomst met een groot aantal leden om samen met een goed glas het nieuwe jaar te beginnen.

Als je op onderstaande foto klikt verschijnen boven de foto een paar pijltjes. Klik op de middelste, dan krijg je een diaprojectie en dan kun je terugkijken naar dit samenzijn.

 

Liever thuis!-beurs 

Via deze de aandacht trekkende stand was de PVGE opvallend aanwezig op een vorige
LIEVER THUIS!-beurs.

beursstand2