PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Florence en het geslacht De' Medici

Datum
woensdag 11 maart 2020 14:00

Iedereen die wel eens naar Italië afreist kan niet om Florence heen, als hoofdstad van Toscane, als de bakermat van de Renaissance en dus als een van de belangrijkste cultuursteden van Europa. Daar valt veel over te vertellen!
Florence, al gesticht in 59 voor Christus werd een belangrijk handelscentrum. Vanaf het begin van de 15e eeuw werd Florence bestuurd door het bankiersgeslacht De' Medici, van wie de meesten een grote belangstelling hadden voor schilderkunst, beeldhouwkunst, architectuur en literatuur. Als mecenas hadden diverse leden van deze familie grote invloed op de architectuur en op de kunst in het algemeen. Het geslacht De' Medici bracht drie pausen voort, meer dan 50 kardinalen en twee koninginnen van Frankrijk. Zij bezaten onder andere het Palazzo Pitti met de Boboli-tuinen. Ook begonnen zij het museum in de Uffizi.Flo1
Onze cultuurhistorische verkenning van Florence voert langs bekende gebouwen als het Palazzo Vecchio, de Dom, de San Lorenzo en de Santa Maria Novella. En langs minder bekende gebouwen als het Medici-Ricardi paleis. Bovendien worden enkele bekende monumentale kunstwerken besproken die specifiek in opdracht van de familie De’ Medici werden gemaakt. In welke context werden ze gemaakt en wat was de intentie van de opdrachtgever hierbij?
Een boeiende lezing die een nieuwe blik werpt op een stad die telkens weer de moeite waard is om naar terug te keren.

Ingrid Gaasterland vertelt met kennis van zaken en op enthousiast wijze over deze prachtige stad aan de Arno. Ze is een bevlogen en ervaren kunstdocent. Zij combineert kennis met passie en weet haar gehoor te boeien. De onderwerpen van haar lezingen plaatst ze in historisch perspectief waarbij ook de muziek of de literatuur een prachtige aanvulling is.


De afdeling Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende van de seniorenvereniging PVGE organiseert op woensdag 11 maart 2020 een deze kunstlezing in ’t Perron in Heeze.
Aanvang 14 uur, zaal open om 13:30.
Toegang gratis voor leden PVGE afdeling Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende , anderen € 5.- per persoon. (Te betalen bij binnenkomst).

Graag vooraf aanmelden bij Rina vd Linden, rinavanderlinden@kpnmail.nl, 040 2862 877Flo2

 
 

Powered by iCagenda

PVGE present op Regenboog festival/Andere Mert

AndereMertDe PVGE was op 30 september 2018 met een kraam present bij kasteel Geldrop op het Regenboog festival/Andere Mert.
Begunstigd door prachtig weer trokken drommen mensen hiernaar toe en bezochten ook de PVGE-kraam. Tegenover de kraam had de jeu de boules club ’t Buutje een baan, waar menigeen ook een bal kon werpen. In de kraam een beeld van Stoned en bridge attributen.
De nieuwe banners vielen goed op. Alle folders en Nieuwsbrieven zijn met een praatje aan bezoekers mee gegeven. We hopen hiermee nog meer naamsbekendheid te krijgen. Ondanks alle artikelen in regionale bladen kenden veel mensen van onze doelgroep: iedereen van 50 plus, de PVGE nog niet.
Jammer dat er niet meer clubs mee konden doen.

 

 

Liever thuis!-beurs 

Via deze de aandacht trekkende stand was de PVGE opvallend aanwezig op een vorige
LIEVER THUIS!-beurs.

beursstand2