PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Op weg naar de kerst

Datum
vrijdag 18 december 2020 14:00

Gaat niet door vanwege corona
Op vrijdag 18 december organiseert de PVGE vereniging Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende een muziekmiddag door Clemens Lasance onder de titel: “Op weg naar de kerst”

Tijd: 14:00 – 16:00u, zaal open om 13:30u.
Locatie: De Dreef, Willem Barentszweg 69, Geldrop
Bijdrage: € 5 pp te betalen bij binnenkomst. Leden PVGE afd GMHL gratis.
Verplicht aanmelden bij Rina van der Linden, 040 286 2877 of rinavanderlinden@kpnmail.nl

Clemens Lasance verzorgde al eerder muziekmiddagen voor diverse PVGE afdelingen. Hij zegt daarover: “We gaan kerstmuziek horen uit heel de wereld over een periode van zo’n 800 jaar. U zult waarschijnlijk ook muziek te horen krijgen die u nog nooit eerder hebt gehoord en waarvan u daarna denkt: ik heb iets gemist.” Naast wat bekender werk ook op het programma: Sweelinck, Krcek, Honegger, Berlioz, Yon, Ryba, Ruppe, Enya en Meeuwis. Het geheel wordt visueel verluchtigd door projectie van alle teksten en van passende beelden.

Ter introductie:
Clemens Lasance is sinds ruim 11 jaar met pensioen na 40 jaar bij Philips te hebben gewerkt, waarvan de laatste 15 jaar op het NatLab, steeds als wetenschapper. Hij is dus geen musicoloog, maar heeft wel een behoorlijke kennis van muziek en bezit een zeer ruime CD-verzameling. Hij verzorgt met een paar collega’s elke week een paar uur klassieke muziek in zorgcentrum Jo van Dijkhof in Nuenen, en heeft een aantal jaren met een paar andere mensen een klassiek programma verzorgd op de lokale radiozenders GlowFM en Studio040. Daarnaast heeft hij voor de cultuurcommissies van de PVGE en het AG elf keer het programma Klassiek rond de Lunch gepresenteerd, elke keer met een ander thema, waaronder Kerstmis.

 
 

Powered by iCagenda

PVGE present op Regenboog festival/Andere Mert

AndereMertDe PVGE was op 30 september 2018 met een kraam present bij kasteel Geldrop op het Regenboog festival/Andere Mert.
Begunstigd door prachtig weer trokken drommen mensen hiernaar toe en bezochten ook de PVGE-kraam. Tegenover de kraam had de jeu de boules club ’t Buutje een baan, waar menigeen ook een bal kon werpen. In de kraam een beeld van Stoned en bridge attributen.
De nieuwe banners vielen goed op. Alle folders en Nieuwsbrieven zijn met een praatje aan bezoekers mee gegeven. We hopen hiermee nog meer naamsbekendheid te krijgen. Ondanks alle artikelen in regionale bladen kenden veel mensen van onze doelgroep: iedereen van 50 plus, de PVGE nog niet.
Jammer dat er niet meer clubs mee konden doen.

 

 

Liever thuis!-beurs 

Via deze de aandacht trekkende stand was de PVGE opvallend aanwezig op een vorige
LIEVER THUIS!-beurs.

beursstand2