PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Op weg naar Pasen

Datum
vrijdag 2 april 2021 14:00

Op vrijdag 2 april organiseert Clemens Lasance voor de PVGE -vereniging Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende een muziekmiddag onder de titel: “Op weg naar Pasen”
Tijd: 14:00 – 16:00u; zaal open om 13:30u.
Locatie: De Dreef, Willem Barentszweg 69, Geldrop
Leden PVGE Geldop-Mierlo en Heeze-Leende gratis; niet-leden € 5,00.
Verplicht aanmelden bij Rina vd Linden, 040 2862 877 of via e-mail: rinavanderlinden@kpnmail.nl

Clemens Lasance verzorgde al eerder muziekmiddagen voor diverse PVGE-verenigingen. Hij zegt over deze lezing: “We gaan paasmuziek horen gecomponeerd voor Palmzondag tot en met 1e Paasdag. De meeste mensen kennen de Mattheus en Johannes passies van Bach wel en mogelijk het Stabat Mater van Pergolesi, maar dat is het dan wel zo’n beetje met de paasmuziek. Het zal u verrassen hoeveel meer fraaie muziek is geschreven over een periode van 600 jaar.”
Naast (weinig) bekender werk (bv. het Erbarme dich maar dan in het Arabisch) ook op het programma: muziek van o.a. Allegri, Boccherini, Hasse, Jommelli, Jenkins, di Lasso, Lotti, Mascagni, Palestrina, Rachmaninov, en Zelenka. Bij de meeste stukken worden videobeelden getoond.

Hier zijn introductie:
LasanceIk zal me even voorstellen voor de leden van de PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende. Mijn naam is Clemens Lasance, sinds ruim 11 jaar met pensioen na 40 jaar Philips, waarvan de laatste 15 jaar op het NatLab, steeds als wetenschapper. Ik ben dus geen musicoloog, maar heb wel een behoorlijke kennis van muziek en bezit een zeer ruime CD-verzameling. Ik verzorg met een paar collegas elke week een paar uur klassieke muziek in zorgcentrum Jo van Dijkhof, en heb een aantal jaren met een paar andere mensen een klassiek programma verzorgd op de lokale radiozenders GlowFM en Studio040. Daarnaast heb ik voor de cultuurcommissies van de PVGE en het AG elf keer het programma Klassiek rond de Lunch gepresenteerd, elke keer met een ander thema, en voor de PVGE's van Nuenen en Veldhoven een kerstpresentatie verzorgd.

 
 

Powered by iCagenda

PVGE present op Regenboog festival/Andere Mert

AndereMertDe PVGE was op 30 september 2018 met een kraam present bij kasteel Geldrop op het Regenboog festival/Andere Mert.
Begunstigd door prachtig weer trokken drommen mensen hiernaar toe en bezochten ook de PVGE-kraam. Tegenover de kraam had de jeu de boules club ’t Buutje een baan, waar menigeen ook een bal kon werpen. In de kraam een beeld van Stoned en bridge attributen.
De nieuwe banners vielen goed op. Alle folders en Nieuwsbrieven zijn met een praatje aan bezoekers mee gegeven. We hopen hiermee nog meer naamsbekendheid te krijgen. Ondanks alle artikelen in regionale bladen kenden veel mensen van onze doelgroep: iedereen van 50 plus, de PVGE nog niet.
Jammer dat er niet meer clubs mee konden doen.

 

 

Liever thuis!-beurs 

Via deze de aandacht trekkende stand was de PVGE opvallend aanwezig op een vorige
LIEVER THUIS!-beurs.

beursstand2