PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Marokko: passie in kleuren!

Datum
woensdag 29 september 2021 14:00

De afdeling Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende van de seniorenvereniging PVGE organiseert op woensdag 29 september 2021 door Guus & Martina Reinartz een multivision show over Marokko: “Passie in Kleuren” in ‘t Perron in Heeze. We zullen de op dat moment geldende Coronaregels in acht moeten nemen.

 

Marokko 5Marokko is als een oase voor de zintuigen, het land van de 1001 kleuren. Een Arabisch spreekwoord luidt: “De hele wereld is als een pauw en Marokko zet daarin pronkend zijn staart op!” Onbeschrijfelijke kleurnuances bieden de ogen een schilderachtig beeld vol bekoorlijkheid en charme. Landstreken van buitengewone gratie met reusachtige, typische rondgeslepen rotsblokken, die door een ingewikkelde stellage in evenwicht worden gehouden. De schoonheid van de bergketens van de Hoge Atlas werkt als een magneet op wandelaars en bergbeklimmers uit de hele wereld.

De betovering van de woestijn wordt gekenmerkt door zacht gewelfde zandduinen. Als een parelsnoer liggenMerzouga witte, met massieve muren en hoge torens versterkte havensteden aan de Atlantische kust. Of je nu de zee, de groene dalen, de oases of de Koningssteden bezoekt, Marokko brengt iedere bezoeker in vervoering met zijn fascinerende contrasten en zijn verrukkelijke gastvrijheid! De kunst van verhalen vertellen, het musiceren en het kunsthandwerk behoren in Marokko tot de diepgewortelde cultuur.

Marrakech is de grootste Berber-metropool, die met zijn labyrint van steegjes in de Medina z’n Middeleeuwse structuur prachtig heeft weten te behouden.

In de overdekte “soeks” verleiden ons kakelbonte artikelen. Het geschreeuw van de handelaren en hun klanten vormt een haast meerstemmig koor. De geuren van de Oosterse specerijen hangen rond de vele restaurantjes.

Marokko is een betoverende lapjesdeken van vruchtbare en droge, van hoge en diepe, bergachtige en vlakke landschappen met een ongekende natuur.

Het land vormt een brug tussen de Oriënt en Europa, tussen traditie en moderne tijd!

 

Woensdag 29 september 2021 ’t Perron Schoolstraat 48, Heeze
Leden gratis, niet leden: €5, pp, te betalen bij ingang.
Aanvang 14 uur, zaal open om 13:30


Graag vooraf aanmelden bij Rina van der Linden:
rinavanderlinden@kpnmail.nl of telefoon: 040 286 2877

 
 

Powered by iCagenda

Coronatijden

Gevangen in coronatijden,waarin we uit noodzaak en verantwoordelijkheid

vele kontakten voorlopig nog moeten vermijden.

Zo ook onze vrijwilligers dag,waar we een keer in het jaar elkaar kunnen ontmoeten,uitwisselen, knuffelen en begroeten,

als een actieve spil van onze PVGE.

Daarom willen we ieder van jullie laten weten

hoe belangrijk je bent en niet wordt vergeten.

Dank je wel voor je inzet in je vrije tijd.

Met het delen aan en met elkaar van je capaciteit

En met dit kleine gebaar als oprechte wens:

Sterkte, wijsheid en betere tijden,

opdat we elkaar in het nieuwe jaar weer mogen

knuffelen en ontmoeten.

                                                         Ria Weel

 

 

PVGE present op Regenboog festival/Andere Mert

AndereMertDe PVGE was op 30 september 2018 met een kraam present bij kasteel Geldrop op het Regenboog festival/Andere Mert.
Begunstigd door prachtig weer trokken drommen mensen hiernaar toe en bezochten ook de PVGE-kraam. Tegenover de kraam had de jeu de boules club ’t Buutje een baan, waar menigeen ook een bal kon werpen. In de kraam een beeld van Stoned en bridge attributen.
De nieuwe banners vielen goed op. Alle folders en Nieuwsbrieven zijn met een praatje aan bezoekers mee gegeven. We hopen hiermee nog meer naamsbekendheid te krijgen. Ondanks alle artikelen in regionale bladen kenden veel mensen van onze doelgroep: iedereen van 50 plus, de PVGE nog niet.
Jammer dat er niet meer clubs mee konden doen.

 

 

Liever thuis!-beurs 

Via deze de aandacht trekkende stand was de PVGE opvallend aanwezig op een vorige
LIEVER THUIS!-beurs.

beursstand2