PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Dorplein 

Op woensdag 17 augustus bezocht de PVGE-vereniging Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende Budel Dorplein. Het was nieuw, maar het aantal aanmeldingen liep storm, zodat niet iedereen meekon en er volgend jaar een herhaling zal moeten komen.
Met stralend nazomerweer verzamelden we ons voor de kerk, waar onze gidsen Roel van Duin en schoonzus Nora ons allerhande wetenswaardigheden vertelden. Over Dorplein, de familie Dor, de Zinkfabriek, de woningen, werkplaatsen, school en bossen. Heel apart om van een tweetal dat er geboren is en de jeugd heeft doorgebracht de belevingsverhalen te mogen horen. Via de kerk, asfaltplein, (om zinkassen weg te werken), een boslaan kregen we veel van de impact van de familie Dor te horen: zij bepaalden en betaalden alles, en dat pas enkele tientallen jaren geleden. Halverwege streken we neer in Jorine’s theetuin, een oase van rust met een mooie tuin met prachtige vijver. Daarna gingen we langs weer andere monumentale panden, richting Prison, de eigen gevangenis met twee cellen. Daarna langs een ven naar de toenmalige school en klooster (nu asielzoekerscentrum) terug naar de auto’s.

Gezien het grote aantal deelnemers waren we in twee groepen opgesplitst die de route tegen elkaar in liepen, om zo na elkaar in de theetuin te zijn.
Het was verrassend hoe zo’n fabrieksgemeenschap 50 jaar terug leefde, het was verrassend wat een rust deze bijzonder gemeenschap nu uitstraalt. Door op onderstaande foto te klikken, kunt u daarvan nog iets zien.

Coronatijden

Gevangen in coronatijden,waarin we uit noodzaak en verantwoordelijkheid

vele kontakten voorlopig nog moeten vermijden.

Zo ook onze vrijwilligers dag,waar we een keer in het jaar elkaar kunnen ontmoeten,uitwisselen, knuffelen en begroeten,

als een actieve spil van onze PVGE.

Daarom willen we ieder van jullie laten weten

hoe belangrijk je bent en niet wordt vergeten.

Dank je wel voor je inzet in je vrije tijd.

Met het delen aan en met elkaar van je capaciteit

En met dit kleine gebaar als oprechte wens:

Sterkte, wijsheid en betere tijden,

opdat we elkaar in het nieuwe jaar weer mogen

knuffelen en ontmoeten.

                                                         Ria Weel

 

 

PVGE present op Regenboog festival/Andere Mert

AndereMertDe PVGE was op 30 september 2018 met een kraam present bij kasteel Geldrop op het Regenboog festival/Andere Mert.
Begunstigd door prachtig weer trokken drommen mensen hiernaar toe en bezochten ook de PVGE-kraam. Tegenover de kraam had de jeu de boules club ’t Buutje een baan, waar menigeen ook een bal kon werpen. In de kraam een beeld van Stoned en bridge attributen.
De nieuwe banners vielen goed op. Alle folders en Nieuwsbrieven zijn met een praatje aan bezoekers mee gegeven. We hopen hiermee nog meer naamsbekendheid te krijgen. Ondanks alle artikelen in regionale bladen kenden veel mensen van onze doelgroep: iedereen van 50 plus, de PVGE nog niet.
Jammer dat er niet meer clubs mee konden doen.

 

 

Liever thuis!-beurs 

Via deze de aandacht trekkende stand was de PVGE opvallend aanwezig op een vorige
LIEVER THUIS!-beurs.

beursstand2