PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

image002Op woensdag 11 januari verzorgde Erna Charbon weer een lezing voor de PVGE-vereniging Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende. Deze keer had ze Jan Sluijters als onderwerp. Een vernieuwende Nederlandse schilder die ook in Heeze heeft geschilderd. Met behulp van prachtige reproducties van zijn schilderijen en zijn collega´s wist ze de aanwezigen zijn leven, de invloeden en ontwikkelingen duidelijk te maken. Prachtig was te zien hoe, in het begin van de twintigste eeuw, de wisselwerking tussen hem en onder andere Van Gogh en Mondriaan was. Zijn gezin, familie en schildervaardigheden kwamen prima tot uiting. De invloed van de opkomende fotografie, het kubisme en zijn kleurstellingen. De kleurrijke impressieschilderijen en de sobere portretten van industriëlen zoals Anton Philips. Zijn voorliefde voor blote vrouwen kwam ook goed naar voren en veel naakten vlogen door de zaal.
Erna bleef boeien van het begin tot het einde. De overvolle zaal luisterde ademloos naar het boeiende verhaal. Het was weer een prachtige PVGE-middag in wat we langzamerhand de lezing cyclus Erna Charbon kunnen gaan noemen.image004

image006

 

PVGE present op Regenboog festival/Andere Mert

AndereMertDe PVGE was op 30 september 2018 met een kraam present bij kasteel Geldrop op het Regenboog festival/Andere Mert.
Begunstigd door prachtig weer trokken drommen mensen hiernaar toe en bezochten ook de PVGE-kraam. Tegenover de kraam had de jeu de boules club ’t Buutje een baan, waar menigeen ook een bal kon werpen. In de kraam een beeld van Stoned en bridge attributen.
De nieuwe banners vielen goed op. Alle folders en Nieuwsbrieven zijn met een praatje aan bezoekers mee gegeven. We hopen hiermee nog meer naamsbekendheid te krijgen. Ondanks alle artikelen in regionale bladen kenden veel mensen van onze doelgroep: iedereen van 50 plus, de PVGE nog niet.
Jammer dat er niet meer clubs mee konden doen.

 

 

Liever thuis!-beurs 

Via deze de aandacht trekkende stand was de PVGE opvallend aanwezig op een vorige
LIEVER THUIS!-beurs.

beursstand2