PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

FT8

Op 28 juli was er een fietsexcursie naar de Eerselse Tinteltuin. We hadden zeker 40 aanmeldingen maar door de corona mochten er niet meer dan 20 tegelijk komen.
We vertrokken even voor de afgesproken vertrektijd, net nadat er nog wat regen was gevallen, altijd goed voor tuinen, maar niet voor fietstochten! Vlot gingen we over de fietspaden naar de hut van Mie Pils, waarbij we het geluk hadden dat de overweg bij het Emopad precies dicht ging en we vlot konden oversteken. In Waalre moesten we door de bebouwde kom, maar via de rand van Aalst en op een mooi fietspad langs de Wilhelminalaan in Waalre bereikten we de Volmolen, waar een koffiestop was. Daarna met een stevige tegenwind naar Eersel. Even voor de afgesproken tijd kwamen we daar aan.
De groep werd opgesplitst in twee delen, of eerst de rondleiding of eerst lunchen. De tuin bleek veel verrassingen te hebben: de eigenaresse moest heel wat vragen beantwoorden. Eerst over de sierplanten en bijzondere vruchten, daarna in het eetbare gedeelte mocht iedereen proeven hoe allerhande bloemen en bladen smaakten. Leuk was de dropplant, die echt naar drop smaakte, maar ook de Chinese bieslook bleek pittiger dan de ons bekende. Leuk was het om de Paw-Paw te zien.

Een toelichting is overal leuk om je op details attent te maken die je anders over het hoofd zou zien.

Hierna weer de terugtocht, nu met de wind in de rug, en dat ging heel relaxed. Bij de hut van Mie Pils streken we nog een keer neer en daarna ging iedereen weer huiswaarts.

Klik op deze foto om nog wat meer te zien:

Coronatijden

Gevangen in coronatijden,waarin we uit noodzaak en verantwoordelijkheid

vele kontakten voorlopig nog moeten vermijden.

Zo ook onze vrijwilligers dag,waar we een keer in het jaar elkaar kunnen ontmoeten,uitwisselen, knuffelen en begroeten,

als een actieve spil van onze PVGE.

Daarom willen we ieder van jullie laten weten

hoe belangrijk je bent en niet wordt vergeten.

Dank je wel voor je inzet in je vrije tijd.

Met het delen aan en met elkaar van je capaciteit

En met dit kleine gebaar als oprechte wens:

Sterkte, wijsheid en betere tijden,

opdat we elkaar in het nieuwe jaar weer mogen

knuffelen en ontmoeten.

                                                         Ria Weel

 

 

PVGE present op Regenboog festival/Andere Mert

AndereMertDe PVGE was op 30 september 2018 met een kraam present bij kasteel Geldrop op het Regenboog festival/Andere Mert.
Begunstigd door prachtig weer trokken drommen mensen hiernaar toe en bezochten ook de PVGE-kraam. Tegenover de kraam had de jeu de boules club ’t Buutje een baan, waar menigeen ook een bal kon werpen. In de kraam een beeld van Stoned en bridge attributen.
De nieuwe banners vielen goed op. Alle folders en Nieuwsbrieven zijn met een praatje aan bezoekers mee gegeven. We hopen hiermee nog meer naamsbekendheid te krijgen. Ondanks alle artikelen in regionale bladen kenden veel mensen van onze doelgroep: iedereen van 50 plus, de PVGE nog niet.
Jammer dat er niet meer clubs mee konden doen.

 

 

Liever thuis!-beurs 

Via deze de aandacht trekkende stand was de PVGE opvallend aanwezig op een vorige
LIEVER THUIS!-beurs.

beursstand2