PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel


Bosch18Op 25 maart hield Aad Engelfriet een lezing over Jeroen Bosch en daarop aansluitend organiseerde hij op vrijdag 8 april twee wandelingen langs Jeroen Boschpunten in den Bosch.
Bij de Drakenfontein voor het station was het verzamelen en na een toelichting over deze Drakenfontein (zou hij echt gemaakt zijn voor iemands draak van een schoonmoeder?) werd er snel overgestoken naar de Dommel om daar achter de talloze kleine steegjes in te gaan. Er bleken overal kloosters te hebben gestaan, onvoorstelbaar veel kloosters. Aad wist overal een toelichting op te geven. Daar tussendoor waren er op veel plaatsen afbeeldingen van de Jeroen Bosch schilderijen, waar hij iedereen op details attent maakte. En ook kleine details, waar je zelf gewoon langs kijkt, kregen bijzondere aandacht. Van zoete lieve Gerritje tot de strijd tussen protestanten en katholieken. Aad wist te vertellen waar Willem van Oranje en Prins Frederik Hendrik hadden vertoefd. Een extraatje er tussendoor langs het Bastion met het nooit werkende reuzenkanon.
De dag werd gezegend met een lekker zonnetje en iedereen liep onvermoeibaar mee. Via de markt, huizen van Jeroen Bosch, het standbeeld, de werkplaats van hem, weer dwars door allerhande straatjes, de St Jan, het Zwanenbroedershuis, de voormalige rosse buurt, kwam men uiteindelijk bij het Jeroen Bosch Art Centre. Niemand had nog fut om daar naar binnen te gaan. Dat deed dat liever een andere keer.
Met veel complimenten aan onze meer dan voortreffelijke allesweter en verteller Aad ging men weer uit elkaar..

Klik op een onderstaande foto om hem te vergroten.

 

Coronatijden

Gevangen in coronatijden,waarin we uit noodzaak en verantwoordelijkheid

vele kontakten voorlopig nog moeten vermijden.

Zo ook onze vrijwilligers dag,waar we een keer in het jaar elkaar kunnen ontmoeten,uitwisselen, knuffelen en begroeten,

als een actieve spil van onze PVGE.

Daarom willen we ieder van jullie laten weten

hoe belangrijk je bent en niet wordt vergeten.

Dank je wel voor je inzet in je vrije tijd.

Met het delen aan en met elkaar van je capaciteit

En met dit kleine gebaar als oprechte wens:

Sterkte, wijsheid en betere tijden,

opdat we elkaar in het nieuwe jaar weer mogen

knuffelen en ontmoeten.

                                                         Ria Weel

 

 

PVGE present op Regenboog festival/Andere Mert

AndereMertDe PVGE was op 30 september 2018 met een kraam present bij kasteel Geldrop op het Regenboog festival/Andere Mert.
Begunstigd door prachtig weer trokken drommen mensen hiernaar toe en bezochten ook de PVGE-kraam. Tegenover de kraam had de jeu de boules club ’t Buutje een baan, waar menigeen ook een bal kon werpen. In de kraam een beeld van Stoned en bridge attributen.
De nieuwe banners vielen goed op. Alle folders en Nieuwsbrieven zijn met een praatje aan bezoekers mee gegeven. We hopen hiermee nog meer naamsbekendheid te krijgen. Ondanks alle artikelen in regionale bladen kenden veel mensen van onze doelgroep: iedereen van 50 plus, de PVGE nog niet.
Jammer dat er niet meer clubs mee konden doen.

 

 

Liever thuis!-beurs 

Via deze de aandacht trekkende stand was de PVGE opvallend aanwezig op een vorige
LIEVER THUIS!-beurs.

beursstand2