PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel


Bus12De PVGE-vereniging Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende kreeg het aanbod om met de Museum Plus Bus op stap te gaan, naar de Hoge Veluwe met bezoek aan het bekende Kröller-Müller museum.  Omstreeks 9 uur verzamelden men zich achter het Geldropse NS station en kwam de bus precies op de afgesproken tijd voorrijden. Iedereen stapte snel in en zocht een plaatsje. Chauffeur Theo gaf een introductie over het programma en na een korte tijd reden we het Otterlose hek van de Hoge Veluwe in.   Aangezien alles super snel was gegaan kon Theo nog een rondje in het Nationale park maken, langs het Hubertus slot, waarbij zelfs enkele keren een ree naast de bus opdook.

Precies op tijd kwamen we bij het museum en werden we met koffie welkom geheten en in drie groepen ingedeeld. Gidsen namen ons op sleeptouw en leiden ons langs de schilderijen en andere kunstwerken, van de impressionisten naar de pointillisten en van de kubisten naar van Gogh, overal goede toelichtingen en achtergronden, soms met humor: waarom is dit schilderij van een schip aan de kade niet afgemaakt? Antwoord: de schilder ging eten en wat drinken en toen hij terug kwam was het schip vertrokken.

Daarna was er de lunch en kon iedereen op eigen gelegenheid museum of beeldentuin bekijken, helaas kwamen er toen net nog een paar druppels van boven, maar tegen 3 uur ging het weer naar de bus, waarna Theo iedereen weer veilig naar Geldrop bracht.

Door op onderstaande foto te klikken, kunt u nog een aantal plaatjes zien van deze excursie.

Coronatijden

Gevangen in coronatijden,waarin we uit noodzaak en verantwoordelijkheid

vele kontakten voorlopig nog moeten vermijden.

Zo ook onze vrijwilligers dag,waar we een keer in het jaar elkaar kunnen ontmoeten,uitwisselen, knuffelen en begroeten,

als een actieve spil van onze PVGE.

Daarom willen we ieder van jullie laten weten

hoe belangrijk je bent en niet wordt vergeten.

Dank je wel voor je inzet in je vrije tijd.

Met het delen aan en met elkaar van je capaciteit

En met dit kleine gebaar als oprechte wens:

Sterkte, wijsheid en betere tijden,

opdat we elkaar in het nieuwe jaar weer mogen

knuffelen en ontmoeten.

                                                         Ria Weel

 

 

PVGE present op Regenboog festival/Andere Mert

AndereMertDe PVGE was op 30 september 2018 met een kraam present bij kasteel Geldrop op het Regenboog festival/Andere Mert.
Begunstigd door prachtig weer trokken drommen mensen hiernaar toe en bezochten ook de PVGE-kraam. Tegenover de kraam had de jeu de boules club ’t Buutje een baan, waar menigeen ook een bal kon werpen. In de kraam een beeld van Stoned en bridge attributen.
De nieuwe banners vielen goed op. Alle folders en Nieuwsbrieven zijn met een praatje aan bezoekers mee gegeven. We hopen hiermee nog meer naamsbekendheid te krijgen. Ondanks alle artikelen in regionale bladen kenden veel mensen van onze doelgroep: iedereen van 50 plus, de PVGE nog niet.
Jammer dat er niet meer clubs mee konden doen.

 

 

Liever thuis!-beurs 

Via deze de aandacht trekkende stand was de PVGE opvallend aanwezig op een vorige
LIEVER THUIS!-beurs.

beursstand2