Bus12De PVGE-vereniging Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende kreeg het aanbod om met de Museum Plus Bus op stap te gaan, naar de Hoge Veluwe met bezoek aan het bekende Kröller-Müller museum.  Omstreeks 9 uur verzamelden men zich achter het Geldropse NS station en kwam de bus precies op de afgesproken tijd voorrijden. Iedereen stapte snel in en zocht een plaatsje. Chauffeur Theo gaf een introductie over het programma en na een korte tijd reden we het Otterlose hek van de Hoge Veluwe in.   Aangezien alles super snel was gegaan kon Theo nog een rondje in het Nationale park maken, langs het Hubertus slot, waarbij zelfs enkele keren een ree naast de bus opdook.

Precies op tijd kwamen we bij het museum en werden we met koffie welkom geheten en in drie groepen ingedeeld. Gidsen namen ons op sleeptouw en leiden ons langs de schilderijen en andere kunstwerken, van de impressionisten naar de pointillisten en van de kubisten naar van Gogh, overal goede toelichtingen en achtergronden, soms met humor: waarom is dit schilderij van een schip aan de kade niet afgemaakt? Antwoord: de schilder ging eten en wat drinken en toen hij terug kwam was het schip vertrokken.

Daarna was er de lunch en kon iedereen op eigen gelegenheid museum of beeldentuin bekijken, helaas kwamen er toen net nog een paar druppels van boven, maar tegen 3 uur ging het weer naar de bus, waarna Theo iedereen weer veilig naar Geldrop bracht.

Door op onderstaande foto te klikken, kunt u nog een aantal plaatjes zien van deze excursie.