PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

7124

Onze afdeling heeft op 2 juli weer een evenement kunnen organiseren: een bezoek aan het Gemertse Boerenbondsmuseum. Alles begint gelukkig weer voorzichtig en ‘afstandelijk’ op gang te komen!

Een kleine groep had zich aangemeld en die verzamelden zich bij de ingang. Daar werden we welkom geheten door Ben Maas, een van de vrijwilligers van het museum.
Hij begeleidde ons eerst naar de oude boerderij, nu horecagelegenheid, waar we met twee aan een tafel mochten gaan zitten, koffie met krentenbrood kregen en waar Ben een uiteenzetting gaf over het ontstaan van het museum en wat er te zien was. Het was de geboorteboerderij van Pater van de Elsen, de oprichter van de Boerenleenbank, nu Rabobank en NCB!

7123Hij leidde ons virtueel door en langs de monumenten van het museum, waarbij het leuk was dat de gereedschappen van de bekende klompenmaker uit Mierlo, van Vlerken, nu in het museum stonden. Hij komt er nog geregeld! Ook een persoonlijke noot t.a.v. het snoepwinkeltje was leuk.

Het schooltje, met een uitgebreide Brabantse kostuumkelder, kaasmakerij, weverij, smidse, houtzagerij. Het is er allemaal. Overal leuk huizen, met historische tuinen.

Hierna ging iedereen met een papieren gidsjes zijn of haar ronde doen door het museum en kwamen we elkaar geregeld tegen om informatie uit te wisselen.

7122

Kortom: de evenementen komen weer op gang!

 

PVGE present op Regenboog festival/Andere Mert

AndereMertDe PVGE was op 30 september 2018 met een kraam present bij kasteel Geldrop op het Regenboog festival/Andere Mert.
Begunstigd door prachtig weer trokken drommen mensen hiernaar toe en bezochten ook de PVGE-kraam. Tegenover de kraam had de jeu de boules club ’t Buutje een baan, waar menigeen ook een bal kon werpen. In de kraam een beeld van Stoned en bridge attributen.
De nieuwe banners vielen goed op. Alle folders en Nieuwsbrieven zijn met een praatje aan bezoekers mee gegeven. We hopen hiermee nog meer naamsbekendheid te krijgen. Ondanks alle artikelen in regionale bladen kenden veel mensen van onze doelgroep: iedereen van 50 plus, de PVGE nog niet.
Jammer dat er niet meer clubs mee konden doen.

 

 

Liever thuis!-beurs 

Via deze de aandacht trekkende stand was de PVGE opvallend aanwezig op een vorige
LIEVER THUIS!-beurs.

beursstand2