PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

IMG 6566
De  PVGE-vereniging Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende organiseerde dit voorjaar een lezing en twee excursies over en naar Delft. De laatste excursie vond plaats op 24 april, de geboortedag van Willem van Oranje. Aad Engelfriet is de kennisbron en dus de motor van al deze activiteiten.

Men verzamelde zich in Eindhoven op perron 5 en de NS bracht de groep snel naar Delft. Na de koffie begon de rondleiding. Via een oude kloostergang met nissen voor kaarsen kwamen we op de Oude Delft, waar allerhande gevels werden bewonderd. Anthony van Leeuwenhoek’s huis, het opleidingshuis van Indiëgangers in de 19-de eeuw, het hoofdgebouw van de voorgangers van de Universiteit, maar zijdelings hoorde je ook waar het gezegde “Blij met een dode Mus” vandaan kwam. Aad wist veel over de historische figuren en de schermutselingen tussen de Oranje’s te vertellen. Heel veel zaken bleken iets anders dan we eerst dachten.
Overal zag je nog VOC-kenmerken. Uiteindelijk kwam men bij de scheve oude kerk. Helaas kon men er deze dag niet in om o.a. het graf van Piet Hein te zien.

Na de lunch werd de tocht vervolgd, via de herberg waar Baltazar Gerards logeerde toen hij Willem van Oranje vermoordde, het atelier van Jan Vermeer en het straatje van Vermeer kwam men op de markt waar de Nieuwe Kerk werd bezocht. Ook hier wist Aad weer veel boeiende zaken te vertellen. In de kerk werd het praalgraf van Willem van Oranje bekeken en tot slot de maquette van de grafkelder van de Oranjes.

Hierna ging ieder weer zijn eigen weg, sommigen direct terug, anderen gingen nog even de stad in.

Door op onderstaande foto te klikken kunt u nog iets zien van deze excursie.

Coronatijden

Gevangen in coronatijden,waarin we uit noodzaak en verantwoordelijkheid

vele kontakten voorlopig nog moeten vermijden.

Zo ook onze vrijwilligers dag,waar we een keer in het jaar elkaar kunnen ontmoeten,uitwisselen, knuffelen en begroeten,

als een actieve spil van onze PVGE.

Daarom willen we ieder van jullie laten weten

hoe belangrijk je bent en niet wordt vergeten.

Dank je wel voor je inzet in je vrije tijd.

Met het delen aan en met elkaar van je capaciteit

En met dit kleine gebaar als oprechte wens:

Sterkte, wijsheid en betere tijden,

opdat we elkaar in het nieuwe jaar weer mogen

knuffelen en ontmoeten.

                                                         Ria Weel

 

 

PVGE present op Regenboog festival/Andere Mert

AndereMertDe PVGE was op 30 september 2018 met een kraam present bij kasteel Geldrop op het Regenboog festival/Andere Mert.
Begunstigd door prachtig weer trokken drommen mensen hiernaar toe en bezochten ook de PVGE-kraam. Tegenover de kraam had de jeu de boules club ’t Buutje een baan, waar menigeen ook een bal kon werpen. In de kraam een beeld van Stoned en bridge attributen.
De nieuwe banners vielen goed op. Alle folders en Nieuwsbrieven zijn met een praatje aan bezoekers mee gegeven. We hopen hiermee nog meer naamsbekendheid te krijgen. Ondanks alle artikelen in regionale bladen kenden veel mensen van onze doelgroep: iedereen van 50 plus, de PVGE nog niet.
Jammer dat er niet meer clubs mee konden doen.

 

 

Liever thuis!-beurs 

Via deze de aandacht trekkende stand was de PVGE opvallend aanwezig op een vorige
LIEVER THUIS!-beurs.

beursstand2