PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

B

Op donderdag 16 juni bezocht de PVGE-vereniging Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende het museum van de historische Philipsproducten. Na de ontvangst met koffie gaf voorzitter Jean Lorteije een uiteenzetting van de Philipshistorie en het ontstaan van allerhande productlijnen. Het museum is gehuisvest op het industrieterrein de Hurk in een oude Philipshal, naast de werkplaats van de klokkenmakers.
Lorteije stond stil bij de oprichter en zijn familie, en dat werd geïllustreerd met verschillende voorwerpen op de bureaus van Frits en zijn vader Anton. De ontwikkeling van de kooldraad- en wolframlampen werd nog eens verduidelijkt en ook de verschillende formaten: van fietslampjes tot vuurtoren- en studiolampen. Iedereen herkende zaken uit het eigen verleden. De TL, SL, PL en LED-lampen passeerden we, waarna via de radiobuizen we in de geluidswereld terecht kwamen: de eerste onderdelen en de eerste radio, met geregeld de prijzen van destijds er nog bij. Na het slinken van de volumes van de radio door de transistor, ging het verder langs de Edison geluidsrol, die nog een leuk muziekje liet horen! LP, bandrecorders, cassette recorders, dan verder langs de VLP naar de CD. Het was een onvoorstelbaar breed spectrum, tot de Philipsserviezen, deurklinken en WC-brillen toe. Iedereen had volop herkenningen.

Als u op onderstaande foto klikt en daarna op de driehoek boven de foto, dan ziet u een korte diapresentatie van dit museumbezoek.

Coronatijden

Gevangen in coronatijden,waarin we uit noodzaak en verantwoordelijkheid

vele kontakten voorlopig nog moeten vermijden.

Zo ook onze vrijwilligers dag,waar we een keer in het jaar elkaar kunnen ontmoeten,uitwisselen, knuffelen en begroeten,

als een actieve spil van onze PVGE.

Daarom willen we ieder van jullie laten weten

hoe belangrijk je bent en niet wordt vergeten.

Dank je wel voor je inzet in je vrije tijd.

Met het delen aan en met elkaar van je capaciteit

En met dit kleine gebaar als oprechte wens:

Sterkte, wijsheid en betere tijden,

opdat we elkaar in het nieuwe jaar weer mogen

knuffelen en ontmoeten.

                                                         Ria Weel

 

 

PVGE present op Regenboog festival/Andere Mert

AndereMertDe PVGE was op 30 september 2018 met een kraam present bij kasteel Geldrop op het Regenboog festival/Andere Mert.
Begunstigd door prachtig weer trokken drommen mensen hiernaar toe en bezochten ook de PVGE-kraam. Tegenover de kraam had de jeu de boules club ’t Buutje een baan, waar menigeen ook een bal kon werpen. In de kraam een beeld van Stoned en bridge attributen.
De nieuwe banners vielen goed op. Alle folders en Nieuwsbrieven zijn met een praatje aan bezoekers mee gegeven. We hopen hiermee nog meer naamsbekendheid te krijgen. Ondanks alle artikelen in regionale bladen kenden veel mensen van onze doelgroep: iedereen van 50 plus, de PVGE nog niet.
Jammer dat er niet meer clubs mee konden doen.

 

 

Liever thuis!-beurs 

Via deze de aandacht trekkende stand was de PVGE opvallend aanwezig op een vorige
LIEVER THUIS!-beurs.

beursstand2