PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel


IMG 6140Op donderdag 8 juni brachten leden van de PVGE een bezoek aan de Heezer geitenboerderij Saanenhof. Daar aan de rand van Heeze, tussen bebouwing en de natuurgebieden ligt een befaamde biologisch dynamische geitenboerderij/kaasmakerij.
De groep werd welkom geheten door Jan Wanders, de oprichter van deze boerderij. Hij zette uiteen hoe hij als kleine jongen al interesse had in de agrarische wereld en de kans kreeg om met geiten aan de gang te gaan. Hij vertelde hoe je met eenvoudige middelen kunt voorkomen dat je bestrijdingsmiddelen nodig hebt: zorg voor natuurlijke cycli en op het goede moment houden de zwaluwen de insecten in toom. Ook de Q koorts, en waarom zij daar waarschijnlijk geen last van hebben gehad, de problemen vanwege de in die periode geldende vervoersverboden en allerhande aanverwante zaken passeerden de revue.
Hierna werd de groep in twee delen gesplitst, Jan begeleidde de ene groep en de andere werd door dochter Karin rondgeleid. bij de geiten en de melkmachines. De geiten waren duidelijk in de PVGE geïnteresseerd! Men zuivert er het eigen afvalwater via een fyto (riet) moeras, waarna het zo een paddenpoel in kan. Maar ook: als je de geiten eerst op een bepaalde wei laat staan, en dan minstens 6 weken daar juist niet, dan hebben de geiten geen last van wormen, en dit soort leerzame zaken. Anderzijds ging men naar de kaasmakerij, waar bleek dat men hier talloze soorten kaas maakt, van zachte tot keiharde oude. Ter afsluiting kon er in de winkel van de verschillende kaassoorten worden geproefd.
Het was een leerzame ochtend. 

Klik op dit plaatje om hier nog wat meer van te zien: 

Coronatijden

Gevangen in coronatijden,waarin we uit noodzaak en verantwoordelijkheid

vele kontakten voorlopig nog moeten vermijden.

Zo ook onze vrijwilligers dag,waar we een keer in het jaar elkaar kunnen ontmoeten,uitwisselen, knuffelen en begroeten,

als een actieve spil van onze PVGE.

Daarom willen we ieder van jullie laten weten

hoe belangrijk je bent en niet wordt vergeten.

Dank je wel voor je inzet in je vrije tijd.

Met het delen aan en met elkaar van je capaciteit

En met dit kleine gebaar als oprechte wens:

Sterkte, wijsheid en betere tijden,

opdat we elkaar in het nieuwe jaar weer mogen

knuffelen en ontmoeten.

                                                         Ria Weel

 

 

PVGE present op Regenboog festival/Andere Mert

AndereMertDe PVGE was op 30 september 2018 met een kraam present bij kasteel Geldrop op het Regenboog festival/Andere Mert.
Begunstigd door prachtig weer trokken drommen mensen hiernaar toe en bezochten ook de PVGE-kraam. Tegenover de kraam had de jeu de boules club ’t Buutje een baan, waar menigeen ook een bal kon werpen. In de kraam een beeld van Stoned en bridge attributen.
De nieuwe banners vielen goed op. Alle folders en Nieuwsbrieven zijn met een praatje aan bezoekers mee gegeven. We hopen hiermee nog meer naamsbekendheid te krijgen. Ondanks alle artikelen in regionale bladen kenden veel mensen van onze doelgroep: iedereen van 50 plus, de PVGE nog niet.
Jammer dat er niet meer clubs mee konden doen.

 

 

Liever thuis!-beurs 

Via deze de aandacht trekkende stand was de PVGE opvallend aanwezig op een vorige
LIEVER THUIS!-beurs.

beursstand2