PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel


Thee1

De afdeling Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende van de PVGE heeft dinsdag 4 juni het theepottenmuseum van Saskia en Frits in Swartbroek bezocht.
Onder het genot van koffie en thee zette Frits het ontstaan van deze collectie van meer dan 2200 theepotten uiteen en verwees daarbij naar enkele bijzonder theepotten die hij er nog graag een keer in zou willen krijgen. Ook liet hij alvast bijzondere details van de theepotten zien.
Hierna ging iedereen de grote museumzaal in, waarbij in en op vitrines de theepotten per thema bij elkaar stonden. Alle theepotten moesten functioneel zijn, ze moesten een tuit met opening hebben om echt te kunnen worden gebruikt.
Theepotten van huizen, kasten, kachels, koelkasten, huisdieren, exotische dieren, planten, kerstmannen, koeien, auto’s, brandweerauto’s tot beroemdheden zoals Amerikaanse presidenten, Churchill, Stalin, Queen Elisabeth bij verschillende regeringsjubilea, tot artiesten en de chippendales aan toe. Er was een compleet poppenhuis, met in elke kamer alles als theepot, tot een spook op zolder en een bezet toilet toe. De kreten over de humorvolle theepotten gaven flink wat geroezemoes.
In het winkeltje waar men overgebleven exemplaren te koop had staan was men ook al verbaasd hoeveel daar nog te zien was.
Na een kleine anderhalf uur ging iedereen weer terug naar onze eigen gemeente, zeker om de eigen theepot nog eens kritisch te bekijken. Klik op onderstaande foto wanneer u nog wat meer wilt zien van dit uitstapje.

Coronatijden

Gevangen in coronatijden,waarin we uit noodzaak en verantwoordelijkheid

vele kontakten voorlopig nog moeten vermijden.

Zo ook onze vrijwilligers dag,waar we een keer in het jaar elkaar kunnen ontmoeten,uitwisselen, knuffelen en begroeten,

als een actieve spil van onze PVGE.

Daarom willen we ieder van jullie laten weten

hoe belangrijk je bent en niet wordt vergeten.

Dank je wel voor je inzet in je vrije tijd.

Met het delen aan en met elkaar van je capaciteit

En met dit kleine gebaar als oprechte wens:

Sterkte, wijsheid en betere tijden,

opdat we elkaar in het nieuwe jaar weer mogen

knuffelen en ontmoeten.

                                                         Ria Weel

 

 

PVGE present op Regenboog festival/Andere Mert

AndereMertDe PVGE was op 30 september 2018 met een kraam present bij kasteel Geldrop op het Regenboog festival/Andere Mert.
Begunstigd door prachtig weer trokken drommen mensen hiernaar toe en bezochten ook de PVGE-kraam. Tegenover de kraam had de jeu de boules club ’t Buutje een baan, waar menigeen ook een bal kon werpen. In de kraam een beeld van Stoned en bridge attributen.
De nieuwe banners vielen goed op. Alle folders en Nieuwsbrieven zijn met een praatje aan bezoekers mee gegeven. We hopen hiermee nog meer naamsbekendheid te krijgen. Ondanks alle artikelen in regionale bladen kenden veel mensen van onze doelgroep: iedereen van 50 plus, de PVGE nog niet.
Jammer dat er niet meer clubs mee konden doen.

 

 

Liever thuis!-beurs 

Via deze de aandacht trekkende stand was de PVGE opvallend aanwezig op een vorige
LIEVER THUIS!-beurs.

beursstand2