PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

IMG 6973Onze afdeling had 6 augustus een busreis naar de Biesbosch georganiseerd. ’s Morgens vroeg werd er verzameld op het Toernooiveld. Door de grote belangstelling was een dubbeldekkerbus nodig en Kupers zette een “Jongeren” dubbeldekker in. Dat gaf voor alle grijze hoofden een plezierig jeugdig gevoel.
Over de relatief rustige vakantiewegen ging het snel richting Biesbosch, al bleek er een klein bestemmingsadres misverstand, dat snel gecorrigeerd werd. Aad Engelfriet trad even als reisleider op met een duidelijke uiteenzetting over het ontstaan en de historie van de Biesbosch. In het eilandmuseum werd eerst koffie gedronken en daarna ging iedereen zijn of haar eigen weg in het museum. Het bleek half onder de grond te zitten en vol verrassende hoeken veel te vertellen over het ontstaan en de historie van de Biesbosch.
Door het mooie weer kon er ook buiten het nodige worden gewandeld en bekeken.

Na de lunch is de groep in twee fluisterboten een tocht gaan maken over de wateren van de Biesbosch. Dat werd een mooie tocht, door het gat van de kleine Hill en het gat van de Buisjes. Op een gegeven moment kon je de Moerdijkbruggen in de verte zien. Onderweg veel bewijzen dat er bevers zitten en veel mooie vogels en planten.

Naderhand nog even het museum in en om 17 uur was iedereen bij de bus om aan de terugreis te beginnen. De navigatie gaf aan dat het vlugger over den Bosch dan over Breda zou gaan en dat gebeurde. Het was een mooie dag.

Klik op onderstaande foto:

Coronatijden

Gevangen in coronatijden,waarin we uit noodzaak en verantwoordelijkheid

vele kontakten voorlopig nog moeten vermijden.

Zo ook onze vrijwilligers dag,waar we een keer in het jaar elkaar kunnen ontmoeten,uitwisselen, knuffelen en begroeten,

als een actieve spil van onze PVGE.

Daarom willen we ieder van jullie laten weten

hoe belangrijk je bent en niet wordt vergeten.

Dank je wel voor je inzet in je vrije tijd.

Met het delen aan en met elkaar van je capaciteit

En met dit kleine gebaar als oprechte wens:

Sterkte, wijsheid en betere tijden,

opdat we elkaar in het nieuwe jaar weer mogen

knuffelen en ontmoeten.

                                                         Ria Weel

 

 

PVGE present op Regenboog festival/Andere Mert

AndereMertDe PVGE was op 30 september 2018 met een kraam present bij kasteel Geldrop op het Regenboog festival/Andere Mert.
Begunstigd door prachtig weer trokken drommen mensen hiernaar toe en bezochten ook de PVGE-kraam. Tegenover de kraam had de jeu de boules club ’t Buutje een baan, waar menigeen ook een bal kon werpen. In de kraam een beeld van Stoned en bridge attributen.
De nieuwe banners vielen goed op. Alle folders en Nieuwsbrieven zijn met een praatje aan bezoekers mee gegeven. We hopen hiermee nog meer naamsbekendheid te krijgen. Ondanks alle artikelen in regionale bladen kenden veel mensen van onze doelgroep: iedereen van 50 plus, de PVGE nog niet.
Jammer dat er niet meer clubs mee konden doen.

 

 

Liever thuis!-beurs 

Via deze de aandacht trekkende stand was de PVGE opvallend aanwezig op een vorige
LIEVER THUIS!-beurs.

beursstand2