IMG 6973Onze afdeling had 6 augustus een busreis naar de Biesbosch georganiseerd. ’s Morgens vroeg werd er verzameld op het Toernooiveld. Door de grote belangstelling was een dubbeldekkerbus nodig en Kupers zette een “Jongeren” dubbeldekker in. Dat gaf voor alle grijze hoofden een plezierig jeugdig gevoel.
Over de relatief rustige vakantiewegen ging het snel richting Biesbosch, al bleek er een klein bestemmingsadres misverstand, dat snel gecorrigeerd werd. Aad Engelfriet trad even als reisleider op met een duidelijke uiteenzetting over het ontstaan en de historie van de Biesbosch. In het eilandmuseum werd eerst koffie gedronken en daarna ging iedereen zijn of haar eigen weg in het museum. Het bleek half onder de grond te zitten en vol verrassende hoeken veel te vertellen over het ontstaan en de historie van de Biesbosch.
Door het mooie weer kon er ook buiten het nodige worden gewandeld en bekeken.

Na de lunch is de groep in twee fluisterboten een tocht gaan maken over de wateren van de Biesbosch. Dat werd een mooie tocht, door het gat van de kleine Hill en het gat van de Buisjes. Op een gegeven moment kon je de Moerdijkbruggen in de verte zien. Onderweg veel bewijzen dat er bevers zitten en veel mooie vogels en planten.

Naderhand nog even het museum in en om 17 uur was iedereen bij de bus om aan de terugreis te beginnen. De navigatie gaf aan dat het vlugger over den Bosch dan over Breda zou gaan en dat gebeurde. Het was een mooie dag.

Klik op onderstaande foto: