Oerle9 De PVGE vereniging Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende bracht op 14 juli een bezoek aan de Dwaaltuin in Zandoerle. Met een klein dreigend wolkje en erg veel stralend blauw aan de hemel verzamelde ruim 30 mensen zich. De nieuwe rondweg van Oerle bleek niet al in ieders navigatiesysteem te zitten, hetgeen toch wat verwarring gaf. Even over tienen zat men aan de koffie/thee gaf de gastvrouw, Anny Jenniskens, een uiteenzetting over het tot stand komen van de tuin: 20 jaar geleden nog een weiland met een bosrandje! Nu: 2 hectare, waarvan 2/3 met allemaal vaste planten en heesters, prachtige doorkijkjes en 1/3 bos met mooie accenten. Een watervalletje, een vijver, kunstwerken, overal wat anders. Je had aanvankelijk niet in de gaten hoe groot deze tuin is, maar na al dat dwalen wist je toch weer gemakkelijk het centrale terras te vinden. Vaak werd er gevraagd wat of dat dat nu weer voor een aparte plant was met prachtige bloemen of bladeren.

Met een groep van ruim 30 mensen was het leuk om elkaar weer geregeld tegen te komen en op iets erg moois attent te maken.
Tegen twaalven ging iedereen weer huiswaarts en werd de auto in het weiland weer opgezocht, een sportieve enkeling was op de fiets. Klik op een van onderstaande foto's om er een beeld van te krijgen. (Boven de foto staat onder meer een driehoekje, als je daarop klikt krijg je een diaprojectie):

.