PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

IMG 6952
De PVGE afdeling Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende heeft op 11 juli weer een fietsexcursie gehad naar Valkenswaard, waar het Theehuis van Mevrouw Best bezocht werd.
We werden verzameld bij het Geldropse NS station, waarvandaan het via het Bels lijntje vlot door de bossen richting Heeze en Heezerhut ging. Het oversteken van de N396 ging erg gemakkelijk omdat een Noorse automobilist stopte voor ons en daarmee alle auto’s even tegen hield. Eerder dan gepland kwamen we bij de Clown aan, maar het terras buiten stond op ons te wachten en lokte de mensen. Het springkussen behoefde voor onze groep niet te worden opgeblazen.IMG 6948
Na de lunch werden de fietsen weer opgezocht en via een lusje naar Leende gingen we dwars door het Leenderbos, op gewone fietspaden en een stuk een “sociaal brede” weg richting Valkenswaard. Ondanks de tegenwind kwamen we ook hier weer te vroeg aan, terwijl voor ons een Duitse groep juist te laat was. IMG 6954Maar dat was allemaal geen probleem en we kregen een leuke uiteenzetting over de historie van het Theehuis en de omringende tuin met veel stinsenplanten. Het is een gemeentelijk monument, met erg veel in oorspronkelijke staat. Het bleek een onbekend pareltje te zijn vlak bij Valkenswaard verstopt bij de watersportactiviteiten en de Venbergse watermolen. Na een rondleiding in de omliggende tuin werd er bij de boerderij thee (of koffie) gedronken en mochten we zelfs nog de privé tuin bekijken. In dezelfde stijl aangelegd.IMG 6955
Hierna ging het vlot op de fiets weer naar Heeze waar nog enkelen de dag afsloten bij het Heezerenbosch.


IMG 6953Het was een dag met grandioos fietsweer en niemand had last van de processierupsen (of is het proseccorups?)

PVGE present op Regenboog festival/Andere Mert

AndereMertDe PVGE was op 30 september 2018 met een kraam present bij kasteel Geldrop op het Regenboog festival/Andere Mert.
Begunstigd door prachtig weer trokken drommen mensen hiernaar toe en bezochten ook de PVGE-kraam. Tegenover de kraam had de jeu de boules club ’t Buutje een baan, waar menigeen ook een bal kon werpen. In de kraam een beeld van Stoned en bridge attributen.
De nieuwe banners vielen goed op. Alle folders en Nieuwsbrieven zijn met een praatje aan bezoekers mee gegeven. We hopen hiermee nog meer naamsbekendheid te krijgen. Ondanks alle artikelen in regionale bladen kenden veel mensen van onze doelgroep: iedereen van 50 plus, de PVGE nog niet.
Jammer dat er niet meer clubs mee konden doen.

 

 

Liever thuis!-beurs 

Via deze de aandacht trekkende stand was de PVGE opvallend aanwezig op een vorige
LIEVER THUIS!-beurs.

beursstand2