IMG 6300

De PVGE organiseerde in deze zomermaanden weer een fietstocht. Dit keer zou de Daatjeshoeve, net over de Limburgse grens, worden aangedaan.
In Geldrop verzamelde men bij het NS-station en zou men de Heezer mensen oppikken aan de rand van Heeze. Maar als bordjes weg zijn kan er wel eens verkeerd worden gereden. Dat gebeurde ook, maar dank zij de GSM’s kon alles weer verenigd worden en ging het over de agrarische asfaltwegen aan de rand van Heeze, langs Heezerenbosch en Kerkhof, over Euvelwegen naar Sterksel. Daar zaten al enkelen, o.a. de deelnemers uit Leende, bij café de Scheep en werd er gezamenlijk koffie gedronken.
De weersverwachting was bar slecht geweest, maar het was nog altijd prima fietsweer en het bleef droog. Na de koffie ging de groep weer op pad. Via Chijnsgoed de bossen in. Daar werd het pad ook af en toe smal en wat los. Even later ging het weer over comfortabel asfalt, dan een wel heel smal pad, maar daarna een goed fietspad, langs het grenskerkmonument het Weerterbos in, over wildrasters door het edelhertengebied. Die herten hebben we niet gezien, maar we vermoeden dat zij ons wel hebben gezien.
In de Daatjeshoeve geluncht en menigeen heeft het museumpje van de luchtoorlog hier bekeken. De terugweg diende zich weer aan en een groep besloot om de lange route over asfalt te nemen en de andere helft nam dezelfde route weer terug. In het grenskerkje bleek een dienst gaande. Snel was Sterksel weer bereikt en werd besloten om nog eens op het terras van de Scheep neer te strijken. Even later kwamen de asfaltfietsers daar ook weer aan. Daarna gingen sommigen over de heide terug naar Geldrop en anderen over de gewone fietspaden.
Het was weer een leuke activiteit, met een prachtige route, helaas niet overal even comfortabel, maar iedereen kon genieten van de natuur en het toch nog uitstekende weer.

IMG 6295IMG 6297