Een dubbeldeksbus vol


Op maandag 13 augustus 2018 organiseerde de PVGE-vereniging Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende een busreis naar het rozenfestival in Lottum Er bleek zoveel belangstelling voor te zijn dat een zo goed als volle dubbeldekkerbus om 10 uur vanaf het Toernooiveld in Geldrop vertrok. Het weer was wat twijfelachtig met af en toe een stevige bui en daarna weer een lekker zonnetje.
Vlot werd de afstand naar Lottum overbrugd en kon iedereen zijn eigen weg gaan in het Rozendorp. De bus kon tot vlak voor het parcours komen en ons daar afzetten.
Overal prachtige rozen, overal mooie bloemstukken, overal humorvolle taferelen. Op het marktplein veel stoelen om even te zitten, en entertainment, via de Rozenhof naar kasteel de Borggraaf en vandaar naar het Maasplein. Hier was erg veel te doen: rozencircus, bloemschikken, een tuinmarkt, waar menigeen leuke dingen kocht. Leuk was dat je geregeld weer bekende gezichten tegenkwam. Af en toe werden de rozen erg hard van water voorzien door een regenbui, maar dan kon je in de tenten prima zaken bijwonen om daarna weer een terrasje te pikken.
Tegen 5 uur was het weer verzamelen bij de bus, waar iedereen moe maar voldaan zijn plaats ging opzoeken om vlot huiswaarts te gaan. Een leuke dag met redelijk weer. Sommigen hadden tassen vol rozen mee naar huis genomen om nog wat langer na te kunnen genieten.
Met een compliment voor de organisatie en het initiatief.

Klik op onderstaande foto om meer bloemen te zien.