Vlinder2 

Op dinsdag 29 mei ging de PVGE-vereniging Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende op vlindersafari in Gemert.
Er is daar in een voormalig kascomplex een tropische vlindertuin gecreëerd. Omstreeks 10 uur werd er verzameld en stond de koffie klaar. Gezien de tropische temperaturen kon het allemaal buiten plaatsvinden..

Vlinder12Een medewerkster, vergezeld van allerhande vlinders, gaf een duidelijke uiteenzetting over het leven van vlinders in hun biotoop.
We leerden van het samenspel met planten, dieren en de invloed van de mens daar weer op. Als je de rupsen teveel bestrijdt dan krijg je geen vlinders en verdwijnen de vogels weer.

Sommigen vlinders eten nooit en hebben daarom ook geen mond (daar zal  men het dus ook nooit over inspraak hebben). Ze liet cocons van hand tot hand gaan. Het was inmiddels behoorlijk warm geworden en menigeen wilde graag naar binnen. Maar dat werd de kas, die nog warmer was. Het was een tropische verrassing zoveel vlinders als daar rondvlogen.
Vlinder6Sommigen vlinders wilden  blijkbaar  graag bij de PVGE en gingen op de kleding van ons bezoekers zitten, als prachtige decoratie. Anderen zochten het hoger op en zaten op de hoofden. Maar de kleurrijkdom en de vorm variatie was fantastisch. Gezien de hitte werden er flesjes koud  water uitgedeeld en tégen twaalven ging iedereen weer naar zijn of haar huis.  
Met veel dank aan de medewerkers van de Vlindersafari.

Klik op onderstaade foto om een diaprojectie te starten.