De jaarlijkse vrijwilligers dag van onze PVGE-vereniging speelde zich dit keer in Geldrop af. Men hoefde dus niet ver van huis!

In de kasteelhoeve van het Geldropse kasteel werd iedereen met koffie welkom geheten door voorzitter Hans Josiassen. Het was stralend weer en de zon gaf alles een haast zomerse uitstraling. In de ontvangstruimte werd een lunch geserveerd, waar men zich aan te goed kon doen. Zoals dat wel vaker gebeurd voor onze categorie mensen: er was meer dan genoeg en men kon zelfs nog wat mee nemen.
Na de lunch stonden de gidsen van 'Rondje Geldrop' klaar en werd in groepen Geldrop verkend. Dit bleek ook voor mensen die al lang in Geldrop wonen toch een verrassing te zijn: via de kasteeltuin, met allerhande wetenswaardigheden ging het het centrum van Geldrop in. Allerhande bijzondere panden werden bekeken en uitgebreid toegelicht: Geldrop bleek meer historie te hebben dan menigeen dacht. Via Hofdael werd de Dommel bereikt, en draaiden we via de winkelstraat naar het St. Annaziekenhuis en tot slot nog de Brigidakerk in. Ook daar weer veel wetenswaardigheden, maar daarna snel terug naar de kasteelhoeve om met een drankje af te sluiten.
Met dank aan de weergoden ging iedereen daarna weer huiswaarts.

Door op onderstaande foto te klikken kun je van deze bijeenkomst nog enkele foto's zien.