De jaarlijkse vrijwilligersdag van onze vereniging was dit jaar op 21 oktober 2016. Men kwam om 10 uur bij elkaar in Soerendonk, “het leukste gat van Nederland", in het culturele hart: partycentrum Antoine.

Na een rondje koffie met vlaai opende Aad Engelfriet de dag. Medeorganisator Evert Yntema moest door ziekte verstek laten gaan. Het woord werd snel overgenomen door de 84-jarige Wiel Peerlings, al 66 jaar tonprater, oud Brabants Kampioen tonpraten. Het publiek keek even vreemd op van deze vorm van entertainment, maar Wiel had als  'zichzelf' , of als pastoor de zaal helemaal aan zijn voeten.  Zijn tempo was dusdanig hoog dat de rest van de dag iedereen probeerde nog moppen te reproduceren voor het thuisfront. Maar ook voor de jongeren onder ons was dat niet te doen.

Na een gezellige lunch gingen we met auto’s naar Horn bij Roermond om het museum: 'Terug in de tijd' te bezoeken. Een gigantische hoeveelheid spullen uit de jaren 50, veel auto’s, te mooi om in een museum te zetten, winkels, apotheek, kinderwagenwinkels, speelgoedwinkels. Iedereen vond wel hoeken met heel veel herkenningen. Om een uur of vier ging het weer naar Soerendonk waar een voortreffelijke maaltijd werd geserveerd.

Omstreeks zeven uur ging de groep weer uiteen, met dank aan Aad en Evert.
Op naar de volgende PVGE-activiteit.