IMG 0685

Op dinsdag 12 september organiseerde onze PVGE-vereniging weer eens een natuurwandeling. Dit keer in een hoekje van Geldrop waar iedereen vaak langs rijdt maar niet altijd een idee heeft van wat daar leeft en groeit.
Ondanks sombere voorspellingen was het in werkelijkheid stralend weer met een mooie wolkenlucht en veel zonneschijn. Twee IVN gidsen lieten zien wat er zich bij de plassen van Genoenhuis in de natuur heeft ontwikkeld. De plassen zijn eens ontstaan toen er zand voor de spoorlijn nodig was en nu 100 jaar later zie daar nog oude bomen van vroeger staan, maar ook jonger groen. Een nadeel is dat het geraas van de A67 aldoor doorgaat.
We kwamen op enkele minder bekende plekjes zoals het amfitheater van de Scouting. Verder bleek de hengelvereniging creatief om het alleenrecht om te vissen hier te behouden: met behulp van zonnepanelen wist men vanuit het water het geluid van orka’s na te doen waardoor de aalscholvers elders hun maaltijden gingen zoeken.
De groepen kwamen tot slot weer bij elkaar en dronken nog op het terras van manege de Meijldijk wat om daarna weer huiswaarts te gaan.

Klik op onderstaande foto voorwat beelden van de excursie: