PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Ik kom zojuist terug met Janske van een lezing die gehouden is in de Dreef. Een volle Dreef, want velen hadden de weg gevonden naar deze lezing die werd verzorgd door René Bastiaanse. Niet is duidelijk, of de grote belangstelling werd veroorzaakt door de inleider of door het onderwerp van zijn lezing: Het rijke Roomse leven in Brabant 1900-1975. Waarbij in de uitnodiging ook nog werd vermeld, dat het de lezing zou handelen over de katholieke seksuele moraal en de gevolgen daarvan voor de economische en sociale ontwikkeling van de Brabantse samenleving.
Wat de reden ook was, alle aanwezigen werden op hun wenken bediend. De René Bastiaanse die we kennen van zijn programma ‘De wandeling’, een aantal jaren geleden uitgezonden door Omroep Brabant, heeft nog niets van zijn enthousiasme ingeleverd. Ondersteund door foto’s, afkomstig uit het archief van het Brabantse Historische Informatie Centrum vertelde hij op informatieve en humoristische wijze over de ontwikkelingen die plaatsvonden in Brabant in de genoemde periode. Van grote naar kleine gezinnen, de positie van de met name Katholieke kerk. Waarbij verrassende parallellen met de andere geloofsovertuigingen ook aan de orde kwamen, aangedragen uit de zaal.
Een feest der herkenning, want zoals René zijn verhaal bracht, werd er alleen maar positief gereageerd op zijn verhaal.

Na ruim twee uur ging de zaal naar huis, met het idee dat zowel de inleider als zijn onderwerp ervoor hebben gezorgd, dat het een welbestede middag was.
Een man die zijn verhaal vertelt met een dergelijke bevlogenheid zal ook een volgende keer weer een volle zaal aantreffen.

Ton Steenbakkers

PVGE present op Regenboog festival/Andere Mert

AndereMertDe PVGE was op 30 september 2018 met een kraam present bij kasteel Geldrop op het Regenboog festival/Andere Mert.
Begunstigd door prachtig weer trokken drommen mensen hiernaar toe en bezochten ook de PVGE-kraam. Tegenover de kraam had de jeu de boules club ’t Buutje een baan, waar menigeen ook een bal kon werpen. In de kraam een beeld van Stoned en bridge attributen.
De nieuwe banners vielen goed op. Alle folders en Nieuwsbrieven zijn met een praatje aan bezoekers mee gegeven. We hopen hiermee nog meer naamsbekendheid te krijgen. Ondanks alle artikelen in regionale bladen kenden veel mensen van onze doelgroep: iedereen van 50 plus, de PVGE nog niet.
Jammer dat er niet meer clubs mee konden doen.

 

 

Liever thuis!-beurs 

Via deze de aandacht trekkende stand was de PVGE opvallend aanwezig op een vorige
LIEVER THUIS!-beurs.

beursstand2