PVGE
PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Op vrijdag 13 november 2015 verzorgde Aad Engelfriet een lezing over zijn ervaringen en belevenissen met de trans-Siberische spoorlijn. 110 bezoekers, waarvan een derde van buiten onze afdeling waren hiervoor naar de Dreef gekomen.

Aad begon met een korte schets van zijn hobby: treinreizen. Wat momenten daarvan in Europa en een hilarische van Zuid Amerika. Daarna besprak hij zijn ervaringen met de treinreis van Moskou naar Peking, (in Wladiwostok is niets te beleven!). Hij begon met een overzicht van de treinen, hun voorzieningen, hun personeel en de betekenis van de verschillende klassenniveau ’s erin. Hij schetste het ontstaan van deze railverbinding. En verder een overzicht van de typische ‘on Nederlandse’ gebruiken van de Transsib, zoals: alles wat je kwijt
wilt gooi je uit het raam naar buiten! Verder rijden als men zin heeft, geen echte dienstregeling.

Daarna de reis zelf: wat kom je in Moskou tegen, en wat onderweg. Met een toast op de Europese-Aziatische grens werd het deel voor de pauze afgesloten.

Na de pauze ging het verder door Azië: allerhande steden, met allerhande Kremlin’s, langs de oevers van het Baikalmeer. Door Mongolië naar China, daar een ander onderstel in verband met een andere spoorbreedte. En tot slot de Chinese muur. Met enkele leuke ‘chinglische’ bordjes werd de lezing afgerond.

PVGE present op Regenboog festival/Andere Mert

AndereMertDe PVGE was op 30 september 2018 met een kraam present bij kasteel Geldrop op het Regenboog festival/Andere Mert.
Begunstigd door prachtig weer trokken drommen mensen hiernaar toe en bezochten ook de PVGE-kraam. Tegenover de kraam had de jeu de boules club ’t Buutje een baan, waar menigeen ook een bal kon werpen. In de kraam een beeld van Stoned en bridge attributen.
De nieuwe banners vielen goed op. Alle folders en Nieuwsbrieven zijn met een praatje aan bezoekers mee gegeven. We hopen hiermee nog meer naamsbekendheid te krijgen. Ondanks alle artikelen in regionale bladen kenden veel mensen van onze doelgroep: iedereen van 50 plus, de PVGE nog niet.
Jammer dat er niet meer clubs mee konden doen.

 

 

Liever thuis!-beurs 

Via deze de aandacht trekkende stand was de PVGE opvallend aanwezig op een vorige
LIEVER THUIS!-beurs.

beursstand2